Γραμματοσειρά

 

Στέλιος Κούλογλου στο ρ/φ σταθμό "Στο Κόκκινο": Ο επικεφαλής της «VW» στις Βρυξέλλες ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Γερμανία!

Η προστασία των καταναλωτών και η μάχη για να μειωθεί η επιρροή των λόμπι στα κέντρα λήψης αποφάσεων πρέπει να είναι σημαντικός στόχος της ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αυτό τόνισε, μιλώντας στο «Κόκκινο» και την Ευγενία Λουπάκη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή τις τελευταίες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Volkswagen.

«Τα λόμπι δεν δουλεύουν με τους ευρωβουλευτές αλλά με την ίδια την Κομισιόν» είπε ο κ. Κούλογλου, ο οποίος ανέφερε κι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τις σχέσεις δημόσιου τομέα και μεγάλων εταιρειών: «Να σκεφθείτε ότι ο επικεφαλής του λόμπι της Volkswagen διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στη Γερμανία!».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι, ακόμη και αν δεν είναι τυπικά παράνομη, συνιστά μεγάλο πρόβλημα αυτή η ανακύκλωση στις «διαδρομές» κορυφαίων πολιτικών (όπως πχ ο Γκ. Σρέντερ): «Από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα και από τον ιδιωτικό τομέα πάλι στην κατάληψη δημοσίων αξιωμάτων…».

Ο κ. Κούλογλου ανέφερε μεταξύ άλλων πως πολλοί Ευρωπαίοι παράγοντες γνώριζαν αλλά σιωπούσαν για το σκάνδαλο της Volkswagen, καθώς και ότι αναμένει με έντονο ενδιαφέρον την απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη σχετική ερώτηση ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε την εκπομπή εδώ: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000017890/St-Kouloglou-O-epikefalis-tis-VW-stis-Brukselles-itan--kubernitikos-ekprosopos-sti-Germaniarn

07.10.2015

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS