Έκκληση προς τη γαλλική πρεσβεία κατά της απαγόρευσης βοήθειας στο Καλαί

Γραμματοσειρά

Έκκληση στη γαλλική πρεσβεία σχετικά με την απαγόρευση εισόδου ενός κονβόι αλληλεγγύης για το Καλαί από τη γαλλική συνοριοφυλακή που βρίσκεται στο Ντόβερ συνυπέγραψαν ευρωβουλευτές της Αριστεράς, μεταξύ των οποίων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ύστερα από πρόταση της Γαλλίδας ευρωβουλευτή της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Mαρί Κριστίν Βερζιά.

Σύμφωνα με το κείμενο της έκκλησης (https://www.change.org/p/embassy-of-france-in-the-uk-ambassade-de-france-au-ru-convoy-to-calais-let-us-pass?recruiter=537869069&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=autopublish&utm_term=des-lg-share_petition-no_msg ) η οποία οργανώθηκε στο διαδίκτυο από ακτιβιστές, καλείται η κυβέρνηση Κάμερον να παρέμβει στις γαλλικές αρχές, ώστε επιτραπεί η ελεύθερη διέλευση των 250 οχημάτων που απαρτίζουν το κονβόι και να μπορέσει να παραδοθεί η απαραίτητη βοήθεια στους πρόσφυγες. Σύμφωνα μάλιστα με έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας το 70% των πολιτών πιστεύουν ότι «η κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα για να βοηθήσει όσους διαφεύγουν τον πόλεμο και τις διώξεις», αναφέρει η έκκληση.

Ολόκληρο το κείμενο της έκκλησης:

Ένα τεράστιο κομβόι βοήθειας για το Καλαί έχει απαγορευτεί από τη γαλλική συνοριοφυλακή στο Ντόβερ. Το κομβόι αλληλεγγύης διακοσίων πενήντα οχημάτων έχει προγραμματιστεί εδώ και μήνες και τώρα αντιμετωπίζει απαγόρευση εισόδου, την τελευταία στιγμή από τους Γάλλους συνοριακούς ελεγκτές που βρίσκονται στο λιμάνι του Ντόβερ. Οι ακτιβιστές ζητούν από τον Ντέιβιντ Κάμερον να παρέμβει, έτσι ώστε αυτή η τόσο αναγκαία βοήθεια για τους πρόσφυγες να μπορέσει να παραδοθεί. Η συμπαράσταση για το κομβόι είναι «πρωτοφανής». Ενισχύσεις έχουν συλλεχθεί από κάθε γωνιά του Ηνωμένου Βασιλείου, από το Ντόβερ μέχρι τα νησιά Σέτλαντ. Ένα φορτηγό 38 τόνων οδεύει προς το κομβόι βοήθειας στο Καλαί. Μια πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας δηλώνει ότι το 70% των πολιτών πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να «κάνει περισσότερα για να βοηθήσει όσους διαφεύγουν τον πόλεμο και τις διώξεις». Αυτή είναι μια αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση, απαιτούμε η βρετανική κυβέρνηση να πει στις γαλλικές αρχές ότι αυτό είναι απαράδεκτο και ότι θα πρέπει να επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση.

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

LINKS