Στ. Κούλογλου για μετά Brexit: Να σοβαρευτούμε

Γραμματοσειρά

Όλη η Ε.Ε. έχει εισέλθει και επίσημα μετά το Brexit, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είπε στον 9.84 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, σημειώνοντας ότι σε χώρες όπως η Ελλάδα, αυτή η έκτακτη ανάγκη, πρέπει να σημαίνει σχέδιο, σοβαρότητα και κινήσεις στρατηγικής συμμαχιών ιδίως με τις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου.

Δυστυχώς, είπε ο Στέλιος Κούλογλου, η σημερινή ηγεσία της Ε.Ε., είναι κατώτερη των ιστορικών περιστάσεων, είναι καιροσκόποι και όσο κερδίζουν από την κρίση, τόσο θέλουν να την κρατήσουν σε ελεγχόμενο επίπεδο, όπως συμβαίνει με τη Γερμανία που έχει κερδίσει μέχρι στιγμής εκατομμύρια ευρώ, δανείζεται με αρνητικά επιτόκια, και θα πληρώσει στο μέλλον πολύ λιγότερα από αυτά που δανείστηκε.

«Η κατάσταση είναι κατάσταση Τιτανικού, το πλοίο πάει στα βράχια και ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί χορεύουν στη γέφυρα αμέριμνοι. Και ενώ το πλοίο ήδη έπεσε σ’ένα πρώτο παγόβουνο, δηλαδή το Brexit, σφυρίζουν αδιάφορα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στην Ελλάδα και στις πιο αδύναμες χώρες είπε ότι «όπως ξέρουμε, στο ναυάγιο οι επιβάτες της δεύτερης θέσης την πλήρωσαν πιο ακριβά από τους επιβάτες της πρώτης θέσης».

https://www.youtube.com/watch?v=5kcnRmes8WY&feature=youtu.be 

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

LINKS