Ο Σ. Κούλογλου μιλά για τις συνέπειες της διατλαντικής συμφωνίας εμπορίου και επενδύσεων (audio)

Γραμματοσειρά

Ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στη συχνότητα του Πρώτου Προγράμματος και στους Νίκο Τσιμπίδα και Μαρία Κλάδου για τις συνέπειες της διατλαντικής συμφωνίας εμπορίου και επενδύσεων, την TTIP, και το πόσο επηρεάζει στον τομέα της κτηνοτροφίας.

«Ο τομέας της κτηνοτροφίας θα επηρεαστεί αρνητικά αν τελικά η TTIP συμφωνηθεί και εφαρμοστεί γιατί είμαστε ακόμα σε διαπραγματεύσεις», είπε ο κ. Κούλογλου

«Υπάρχουν μεγάλα εργοστάσια ζώων στην Αμερική που παράγουν κρέας, το οποίο κρέας αν έρθει χωρίς ελέγχους, χωρίς δασμούς με τις ορμόνες του, θα είναι πιο φθηνό και θα κάνει ζημιά στην ευρωπαϊκή παραγωγή αλλά και την ελληνική παραγωγή», εκτίμησε ο κος Κούλογλου.

Αναφερόμενος στην πρόσληψη του Μπαρόζο στη θέση του εκτελεστικού προέδρου στην Γκόλντμαν Σαξ, ο κ. Κούλογλου είπε ότι «πρόκειται για τεράστιο ηθικό σκάνδαλο που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στις Βρυξέλλες, γιατί ήταν ο άνθρωπος που ενεργοποίησε τα μέτρα σκληρής λιτότητας, έχει κόψει τις συντάξεις σε Ελλάδα και Πορτογαλία και ο ίδιος έπαιρνε σύνταξη πολλές χιλιάδες ευρώ το μήνα ως συνταξιούχος πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, ενώ είναι και ο άνθρωπος που διευκόλυνε τον πόλεμο στο Ιράκ».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: http://www.ert.gr/o-s-kouloglou-mila-gia-tis-synepies-tis-diatlantikis-symfonias-eboriou-ke-ependyseon-audio/

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

13.7.2016

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

LINKS