«ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Στις 31-7-15 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία μας στην Αθήνα, συνάντηση με εκπροσώπους του «Συλλόγου Βουλγάρων στην Ελλάδα – Μαζί Μπορούμε», με θέμα τα προβλήματα των Βουλγάρων υπηκόων που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, απασχολούμενοι κυρίως ως οικιακοί βοηθοί.
Το καθεστώς εκμετάλλευσης που αντιμετωπίζουν για την εξασφάλιση απασχόλησης, άδειας παραμονής, ασφάλισης κλπ., υπήρξε το έναυσμα για τη δημιουργία του Συλλόγου αυτού (μη κερδοσκοπικός), με στόχο την ανιδιοτελή προσφορά βοήθειας και αλληλεγγύης στους συμπατριώτες μας που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα που μας φιλοξενεί και δοκιμάζεται σκληρά από τις πολιτικές των μνημονίων τα τελευταία χρόνια.
Η θέλησή μου να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, -είτε ελλήνων, είτε μεταναστών- είναι πάγια και σταθερή, τόσο με την ιδιότητα της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ως μετανάστρια – εργαζόμενη σε ιδιαίτερα μάλιστα αντίξοες συνθήκες.
Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία, στην αξιοπρεπή ζωή, στην ασφάλιση, την υγεία κλπ. είναι αδιαπραγμάτευτο. ΄Όπως και η τήρηση της νομιμότητας επίσης.
Κάθε υγιής και ανιδιοτελής πρωτοβουλία στην κατεύθυνση αυτή, θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή μου.