Aντίστροφα μετράνε οι μέρες για την πραγματοποίηση του 7oυ FreedomDrive το οποίο θα διεξαχθεί για πρώτη φορά φέτος στις Βρυξέλλες από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου. Στη φετινή διοργάνωση αυτού του θεσμού που προβάλλει ένα άλλο μοντέλο πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία, ξεχωρίζει η πολυμελής ελληνική αντιπροσωπεία που θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες με την υποστήριξη της Κωνσταντίνας Κούνεβα.

Το θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι: «Ανεξάρτητη Διαβίωση η επόμενη γενιά». Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Freedom Drive θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη να συναντηθούν με τους Ευρωβουλευτές και να συζητήσουν θέματα που περιλαμβάνουν: την αποϊδρυματοποίηση, την προσωπική βοήθεια, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην απασχόληση, την προσβασιμότητα και την εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ άλλων θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση (Εnglish: ENIL, EuropeanNetworkonIndependentLiving), άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις καθώς και πορεία προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το φετινό FreedomDrive ξεχωρίζει για το γεγονός ότι το παρόν στην Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα δώσει ο νεοσύστατος Ελληνικός Οργανισμός για την Ανεξάρτητη Διαβίωση i-living με την υποστήριξη της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα. Με βασικά τους αιτήματα το δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής, τα τριάντα μέλη (άτομα με αναπηρία και οι συνοδοί τους) που απαρτίζουν την ελληνική αποστολή ευελπιστούν με τη δράση τους να συντελέσουν στην αλλαγή της νοοτροπίας -δυστυχώς ρατσιστική- που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία για τα άτομα με αναπηρία. Η συμμετοχή τους στο FreedomDrive είναι το πρώτο βήμα σε αυτήν την προσπάθεια που θα απαιτήσει αρκετό χρόνο για να καρποφορήσει.

Στις Βρυξέλλες τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές και να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν, να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για την ανεξάρτητη διαβίωση στη χώρα η οποία ακόμη δεν έχει θεσμοθετηθεί από την Ελληνική Πολιτεία. Τέλος, πολύ σημαντικό είναι ότι θα ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις με ομάδες ατόμων με αναπηρία από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για να επιστρέψουν με προτάσεις προς την Πολιτεία για καλές πρακτικές που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην ελληνική πραγματικότητα.

èΣτο παρακάτω linkμπορείτε να δείτε το εξαιρετικό βίντεο που επιμελήθηκε ο οργανισμός i-livingγια το τι σημαίνει ανεξάρτητη διαβίωση.

èΗ παρακάτω φωτογραφία φτιάχτηκε από τους μαθητές του 10ου Γυμνασίου, Ίλιον, εμπνευσμένοι από την επίσκεψη του οργανισμού i-livingστο σχολείο τους.

article image 343

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Γραφείο Κωνσταντίνα Κούνεβα                   IndependentLivingOrganization

Συγγρού 22,
5ος Όροφος                                                       FacebookPage: https://www.facebook.com/gr.iliving
GR-11742,Αθήνα
Τηλ:(+30)210-9248674,
(+30)210-9248675
Φαξ:(+30)210-9248679

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.