Επείγουσα δράση για τον τερματισμό της βίας κατά των Κούρδων στην Τουρκία

Επείγον Ψήφισμα για να σπάσει η σιωπή του Ευρωκοινοβουλίου και να σταματήσει η βία κατά των αμάχων στη νοτιοανατολική Τουρκία θα καταθέσει η GUE/NGL στην Ολομέλεια που ξεκίνησε σήμερα στο Στρασβούργο και ολοκληρώνεται την Πέμπτη.

Η GUE/NGL φιλοξένησε στην τελευταία συνεδρίαση της στις Βρυξέλλες αντιπροσωπεία από το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών . Οι βουλευτές της πολιτικής ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, ακούγοντας τους Κούρδους αγωνιστές να περιγράφουν την φρίκη που υφίστανται αποφάσισε να διοργανώσει επίσημη αποστολή στο Ντιγιαρμπακίρ και ζήτησε το ίδιο να πράξουν και οι άλλες πολιτικές ομάδας.
Επίσης, η GUE/NGL δεσμεύτηκε να ζητήσει την παρέμβαση της αρμόδιας Επιτρόπου Fr. Mogherini, προκειμένου να παρέμβει στις τουρκικές αρχές και να ζητήσει να σταματήσει η βία κατά των αμάχων στην περιοχή.