Γραμματοσειρά

 

Σε μια έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων (EMPL), με προσκεκλημένο τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας, Pier Carlo Padoan, συζητήθηκε η πρότασή του για ένα Σύστημα Ασφάλισης Κατά την ανεργίας. Στη συζήτηση παρενέβη η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα κάνοντας την παρακάτω τοποθέτηση:


"Κύριε Υπουργέ,
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Συμφωνούμε. Χρειάζεται ένα «Σύστημα ασφάλισης κατά της ανεργίας». Αλλά για να έχει αποτέλεσμα ένας τέτοιος μηχανισμός στην Ευρώπη των 23 εκατομμυρίων ανέργων πρέπει κατά τη γνώμη μας να πληροί συγκεκριμένα κριτήρια. Θα είμαι συγκεκριμένη.
Πρώτον: Να λειτουργεί ως εξισορροπητικός μηχανισμός όταν η ανεργία και ειδικότερα η μακροχρόνια ανεργία ξεπερνά ένα συγκεκριμένο ποσοστό πάνω από το σημερινό μέσο όρο. Για παράδειγμα, εάν το μέσο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωσης είναι 9,5% ή 10%, ο μηχανισμός να ενεργοποιείται σε χώρες όπου η ανεργία είναι πάνω από το 10% συν 3% ή συν 2%.
Δεύτερον: Να εστιάζει την παρέμβαση του σε κράτη, περιφέρειες ή και περιοχές , όπου κυρίως η μακροχρόνια ανεργία ξεπερνά, για παράδειγμα, ένα ορισμένο επίπεδο για τρία συνεχόμενα τρίμηνα , άρα δεν έχει περιστασιακό χαρακτήρα.
και τρίτο : Οι πόροι γι αυτό το νέο Ταμείο να είναι αναδιανεμητικοί. Διότι ένα νέο Ταμείο δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από εισφορές και φορολογία χωρών που είναι σα βαθειά ύφεση ,με χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, και υψηλή ανεργία."

26.1.2016

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS