Γραμματοσειρά

 

Δημ. Παπαδημούλης στο ΕΚ για το προσφυγικό: «Κύριοι της Κομισιόν και του Συμβουλίου, είναι η ώρα από τα λόγια να περάσετε στα έργα».

«Η χώρα μου, η Ελλάδα, που δέχεται το κύριο βάρος, δεν μπορεί να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών».

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του Προέδρου της Κομισιόν Ζ. Κ. Γιούνκερ, στην συζήτηση για το προσφυγικό και τα Συμπεράσματα της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (15.10.2015), είπε τα εξής:
«Κύριοι της Κομισιόν και κυρίως του Συμβουλίου, είναι η ώρα από τα λόγια να περάσετε στα έργα. Μέχρι τώρα έχουμε καθυστέρηση και αναβολή ακόμη και στην υλοποίηση αποφάσεων που ήδη έχετε πάρει. Χρειάζεται μια βιώσιμη, Ευρωπαϊκή ανθρωπιστική λύση, στο πρόβλημα των προσφυγικών ροών. Αν αυτή δεν δοθεί, κινδυνεύει με διαλυτική κρίση η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση. Και απειλείται η Ευρώπη με την αναβίωση και την ενίσχυση ξενοφοβικών, ρατσιστικών, φασιστικών απόψεων.
Η χώρα μου, η Ελλάδα, δεν αντέχει άλλο να σηκώνει μόνη της το βάρος. Και σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος. Δεν μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών. Έρχεται χειμώνας και το Αιγαίο κάθε μέρα γίνεται νεκροταφείο.
Πότε θα αλλάξει επιτέλους το Δουβλίνο 2; Πότε θα πάρετε ειρηνευτικές ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για τον πόλεμο στη Συρία; Πότε επιτέλους θα εφαρμόσετε με ελαστικότητα το Σύμφωνο Σταθερότητας στις χώρες που σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού;»

Δείτε το βίντεο της παρέμβασης, εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=iRyqtg4fyFc

27.10.2015

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS