Γραμματοσειρά

 

Συνάντηση του Δημήτρη Παπαδημούλη με την Λέιλα Χάλεντ και αντιπροσωπεία του Λαϊκού μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης PFLP

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/GUE-NGL, Δημήτρης Παπαδημούλης, συναντήθηκε με την Λέιλα Χαλέντ, ακτιβίστρια με ιστορικό ρόλο στην παλαιστινιακή αντίσταση, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και μέλος του Παλαιστινιακού Εθνικού Συμβουλίου.
Η κα Χάλεντ ενημέρωσε τον Δημ. Παπαδημούλη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, αναφορικά και με το ρόλο της ΕΕ στη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, μετέφερε στον Δημήτρη Παπαδημούλη την επιθυμία των Παλαιστινίων να υπάρξει Ευρωπαϊκή παρέμβαση προκειμένου να παύσει η κλιμακούμενη βία από τη μεριά του Ισραήλ και να αναγνωριστεί το δικαίωμα των Παλαιστίνιων προσφύγων να επιστρέψουν στη χώρα τους, βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Παράλληλα, η κα Λέιλα Χαλέντ ζήτησε από τον Δημήτρη Παπαδημούλη τη συμβολή του ως Αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου και ως Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στη διεύρυνση της υποστήριξης των αιτημάτων των Παλαιστινίων από το Ευρωκοινοβούλιο και συζήτησαν συγκεκριμένους τρόπους για την προώθηση αυτών των στόχων.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ευχαρίστησε την Λέιλα Χάλεντ για την επίσκεψή της και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του καθώς και της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανάγκη να ενισχυθεί μια ειρηνευτική αντιμετώπιση του Παλαιστινιακού προβλήματος και με αυτό το πρίσμα να αντιμετωπιστούν και τα θέματα που άπτονται του σεβασμού βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

16.02.2015

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS