Γραμματοσειρά

 

• Δημ. Παπαδημούλης: «Τα Panama papers αποκάλυψαν προκλητικό έλλειμμα δικαιοσύνης και υγιούς ανταγωνισμού - υπέρ των πολυεθνικών και εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εντίμων φορολογουμένων και των κρατών».

• «Τα κέρδη να φορολογούνται εκεί που παράγονται και να υπάρχει Μητρώο, φορολογική εναρμόνιση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και αυστηρές ποινές».

• Παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο, σε συζήτηση με θέμα
τις διαρροές των Panama Papers και τις προτάσεις της Κομισιόν σχετικά με τη φορολογική διαφάνεια.

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα τις προτάσεις της Κομισιόν σχετικά με τη δημόσια φορολογική διαφάνεια και είπε τα εξής:
«Κύριε Χίλλ, πολύ λίγα και πολύ αργά, αυτά που μας παρουσιάσατε. Η πρόταση της Κομισιόν είναι και καθυστερημένη και ανεπαρκής. Και ακόμη κι αν εφαρμοστεί πλήρως και με απόλυτη επιτυχία, αφήνει ακάλυπτο ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων που κάνουν όργιο φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και φορολογικής απάτης. Θα βρουν (οι επιχειρήσεις) τις τεχνικές να προσαρμοστούν στα κατώφλια που εσείς ορίζετε.
Το δυστύχημα γι' αυτές είναι ότι οι διαρροές των Panama Papers και η δημοσιογραφική έρευνα, αποκάλυψαν περισσότερα απ' όσα όλοι οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου και των κρατών μελών.
Έχουμε ένα προκλητικό έλλειμμα δικαιοσύνης αλλά και ένα έλλειμμα υγιούς ανταγωνισμού - υπέρ των πολυεθνικών και σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Σε βάρος των εντίμων φορολογουμένων και σε βάρος των προσπαθειών των κρατών να οικοδομήσουν κοινωνικό κράτος, δημόσια παιδεία και δημόσια Υγεία. Χρειάζεται επιτέλους τα κέρδη να φορολογούνται εκεί που παράγονται, να υπάρχει Μητρώο, φορολογική εναρμόνιση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και αυστηρές ποινές.
Η Κομισιόν πρέπει να τολμήσει περισσότερα και το Συμβούλιο, που απουσιάζει, και τα κράτη -μέλη, να μη βάζουν διαρκώς εμπόδια στην προσπάθεια να καταπολεμηθεί αυτή η οργιώδης φοροδιαφυγή και φορολογική απάτη».

To link με το βίντεο της παρέμβασης:  https://youtu.be/v4DI49gi6mg

13.04.2016

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS