Γραμματοσειρά

Παπαδημούλης: Τη σύνθεση της κυβέρνησης την αποφασίζει ο Τσίπρας, όχι οι δανειστές

Μιλώντας στον realfm 97,8 στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος και τις παραιτήσεις Βαρουφάκη – Σαμαρά.

«Προσυπογράφω σε ό,τι αφορά την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου και προσθέτω το αυτονόητο, ότι τη σύνθεση της ελληνικής κυβέρνησης την αποφασίζει ο πρωθυπουργός και κανένας άλλος. Ο Τσίπρας και όχι οι δανειστές.

Σε ό,τι αφορά την παραίτηση Σαμαρά, είναι μία κίνηση υποχρεωτική που κατά τη γνώμη μου άργησε», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Στην επισήμανση ότι ορισμένοι συνδέουν την παραίτηση του κ. Σαμαρά στην αποτυχία του σχεδίου της αριστερής παρένθεσης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Ηταν ολοφάνερο ότι ο κ. Σαμαράς έπαιξε τα ρέστα του μετά από δύο ήττες στην καταστροφή της χώρας, να “ρίξουν” την κυβέρνηση Τσίπρα, να προκύψει χάος και μέσα από αυτό να επωφεληθεί.

Ευτυχώς δεν του βγήκε, ευτυχώς η μεγάλη πλειοψηφία των Έλληνων γύρισε την πλάτη σε αυτό το σχέδιο, κατάλαβε ότι ο στόχος δεν ήταν να μείνουμε Ευρώπη και εμείς θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη, με αξιοπρέπεια, με δουλειά, με ανάπτυξη, με σκληρή προσπάθεια να αλλάξουμε πολλά κακώς κείμενα στη χώρα μας.

Ο στόχος δεν ήταν αυτός, ήταν να “ρίξουν” την κυβέρνηση Τσίπρα, να μετατρέψουν το δημοψήφισμα σε μοχλό για ανατροπή της κυβέρνησης.

Αυτήν την στιγμή, αρέσει – δεν αρέσει, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πόλος σταθερότητας και δημοκρατικής ομαλότητας στην ελληνική πολιτική σκηνή και ο Τσίπρας είναι πανίσχυρος.

Ευτυχώς, όπως φαίνεται από τη δήλωσή του τη χθεσινή, έχει μυαλό στο κεφάλι του δεν “μεθύσαμε” από αλαζονεία, ξέρουμε ότι η συμφωνία που θα επιδιώξουμε να πετύχουμε μέσα στις επόμενες μέρες θα έχει δύσκολες πλευρές, αλλά πρέπει να αποφύγουμε το σενάριο της χρεοκοπίας και της δραχμής, γιατί αυτήν την εντολή μας έδωσε ο ελληνικός λαός».

Ερωτηθείς αν ο κ. Βαρουφάκης είναι ένα πρόσωπο που θα παίξει μελλοντικά ρόλο στον ΣΥΡΙΖΑ ή ανησυχεί για το ενδεχόμενο να ανοίξει δική του πολιτική «περπατησιά», ο ίδιος απάντησε:

«Δεν ανησυχώ. Πιστεύω ότι αυτό που είπε στη δήλωσή του το εννοεί, θα βοηθήσει τη συλλογική προσπάθεια από άλλον ρόλο, οποιοσδήποτε τυχόν ήθελε -δεν κατατάσσω σε αυτούς τον Γιάνη Βαρουφάκη- να παίξει ανταγωνιστικά και κατ’ αντιπαλότητα προς τον Τσίπρα στον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς, του συνιστώ να μην το κάνει, θα “καεί”».

Μπορείτε να την ακούσετε εδώ: http://www.real.gr/audiofiles/430662.mp3

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS