Γραμματοσειρά

 

Δ. Παπαδημούλης: Να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία, χωρίς να καταργήσουμε την δημοκρατία

Απέρριψε τα σενάρια περί συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, καθώς και της οικουμενικής κυβέρνησης, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μίλησε στο Κόκκινο για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στις Βρυξέλλες μετά την επίθεση στο Παρίσι και για την στάση που θα πρέπει να κρατήσει η Ευρώπη απέναντι στο ζήτημα της τρομοκρατίας και της κρίσης στη Συρία.

«Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και στην Ευρώπη επιβάλλει τη μέγιστη συνεννόηση και την πολιτική σταθερότητα, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για τις ευρύτερες συναινέσεις», είπε ο κ. Παπαδημούλης, κάνοντας παράλληλα σαφές πως «είναι άλλο η ανάγκη πολιτικής συνεννόησης και άλλο η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και τα σενάρια της οικουμενικής κυβέρνησηης , τα οποία έχουμε απορρίψει και πριν και μετά τις εκλογές».

Αναφερθείς στην κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μέρες στις Βρυξέλλλες, και μετά τις χτεσινοβραδυνές συλλήψεις, είπε «εδώ έχουμε τα ύψιστα μέτρα ασφαλείας, μια αστυνομοκρατούμενη πόλη και η αστυνομία ζητά από τους πολίτες σιγή ασυρμάτου και όχι πληροφορίες από τα κοινωνικά δίκτυα».

«Η καταπολέμηση αυτών των ακραίων φαινομένων, της πολιτικής τρομοκρατίας και του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, είναι απαραίτητη, αλλά η πρόκληση για την Ευρώπη είναι να τα καταπολεμήσουμε χωρίς να καταργήσουμε τη δημοκρατία και τις κατακτήσεις αιώνων», τόνισε ο . Παπαδημούλης.

«Απόλυτη προτεραιότητα είναι ο τερματισμός της κρίσης στη Συρία, και για να γίνει αυτό πρέπει να έχουθμε απόλυτη συνεννόηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αλλά και συμφωνία των γειτονικών χωρών, όπως η Σαουδική Αραβία και το Ιράν. Είναι ένα σύνθετο φαινόμενο και μόνο με καταστολή δεν λύνεται», εκτίμησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούστε την εκπομπή εδώ: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000020582/D-Papadimoulis-Na-katapolemisoume-tin-tromokratia-xoris-na-katargisoume-tin-dimokratia

23.11.2015

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS