Γραμματοσειρά

 

Δ.Παπαδημούλης: «Να πάρουν σαφή θέση τα κόμματα σχετικά με την πάταξη της φοροδιαφυγής»

Να πάρουν σαφή θέση τα κόμματα της Αντιπολίτευσης στο αν συμφωνούν να ελεγχθεί το μαύρο χρήμα και να παταχθεί αποτελεσματικότερα η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, ζήτησε ο ευρωβουλευτής του Σύριζα Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με την ερώτηση προς τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» με τον Ανδρέα Παπασταματίου και την Έλενα Καραγιάννη, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επισήμανε ότι η λίστα Ρηνανίας- Βεστφαλίας πήγε κατευθείαν στη Δικαιοσύνη σε αντίθεση με κάποιες άλλες λίστες.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν υπάρχει θέμα ως προς τη συνταγματικότητα της διαδικασίας ελέγχου στα στοιχεία των προσώπων της λίστας, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε με νόημα : «Θέλω να πιστεύω ότι είναι απλώς μία επιστημονική άποψη ορισμένων συνδικαλιστικών νομικών κύκλων και όχι μία απόπειρα συγκάλυψης πιθανών φοροφυγάδων. ʼΑλλωστε οι ενστάσεις που διατυπώνουν κάποιοι συνδικαλιστές από το χώρο της Δικαιοσύνης έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το περί δικαίου αίσθημα αλλά και με την πρακτική και τα αποτελέσματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών που έχουν αντιμετωπίσει ουσιαστικά τη φοροδιαφυγή».

Επιπλέον ο κ. Παπαδημούλης περιέγραψε το αυτονόητο πως αν δηλαδή οι ελληνικές αρχές πετύχουν στην πράξη αποτελέσματα στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ή της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας, τότε αυτομάτως θα ελαφρυνθούν φορολογικά μισθωτοί και συνταξιούχοι. Υπογράμμισε επίσης τη δυσπιστία των Ευρωπαίων ως προς τη δυνατότητα επίτευξης των στόχων όσον αφορά την είσπραξη εσόδων από διαφυγόντες φόρους όπως λ.χ. τον ΦΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

5.1.2016

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS