Γραμματοσειρά

 

Στο ρ/φ του Alpha 989: Κοινό συμφέρον η έγκαιρη κι επιτυχής ολοκλήρωση της 1ης αξιολόγησης

Μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha 989 (Δ. Βερύκιο – Σ. Λάμπρου), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Κάποιοι και μέσα στην Ελλάδα παίζουν παιχνίδια με τις διαρροές

Κάποιοι και μέσα στην Ελλάδα παίζουν παιχνίδια με τις διαρροές. Αυτοί εκπροσωπούν το παλαιό κατεστημένο. Θυμίζω προ καιρού τη διαρροή για έξοδο της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν, λες και θα μας πετούσαν σαν την τρίχα από το ζυμάρι. Ή το ότι «οι εταίροι ζήτησαν αγελάδα και τους δώσαμε γάτα» με το ασφαλιστικό. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Kάποιοι υπερσυντηρητικοί κύκλοι, με διαρροές παρασκηνίων και με βοήθεια κέντρων μέσα στην Ελλάδα, λένε «ας κάνουμε τη ζωή δύσκολη στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχουν αποκτήσει ερείσματα, ας τους ψήσουμε το ψάρι στα χείλη».

Η κυβέρνηση έχει ανοικτά θέματα με τις τηλεοπτικές άδειες, τους ελέγχους λογαριασμών και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Εμείς όμως προχωράμε. Koινό συμφέρον είναι η έγκαιρη και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Είναι απαραίτητο σκαλοπάτι για εμάς, αρκεί να μη χαλάσει το σήμα εκπομπής με ένα μεγάλο τρενάρισμα. Ας πάψουν να «παίζουν καθυστέρηση» και ας μιλήσουν με αριθμούς. Αν βάλουν κάτω το χαρτί και το μολύβι, μέχρι το καθολικό Πάσχα μπορεί να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση. Οι εταίροι έχουν πολλά στο κεφάλι τους, δεν τους συμφέρει να ανοίξει ξανά η ελληνική κρίση.

Ο τρίτος παίκτης, το ΔΝΤ, δεν έχει πει καθαρά τι θέλει

Η οικονομία σταθεροποιείται. Πάμε για καλοκαίρι-ρεκόρ στον τουρισμό και με επενδύσεις να μειώσουμε την ανεργία. Υπάρχει ειλικρινής δημόσια αναγνώριση ότι η κυβέρνηση κάνει μεγάλα βήματα για να τηρήσει τη συμφωνία, με δηλώσεις δημόσιες ακόμη και από το Βερολίνο.

Ο τρίτος παίκτης, το ΔΝΤ, δεν έχει πει καθαρά τι θέλει, αν θέλει να μείνει στο πρόγραμμα, πώς βλέπει τα θέματα που έχουμε μπροστά μας. Ζητάει σκληρότερα μέτρα. Όσοι θέλουν το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν μπορούν να το θέλουν αλά καρτ, χωρίς τις απόψεις του για σοβαρή ελάφρυνση του χρέους.

Ουδείς στο εξωτερικό ασχολείται με το πώς στελεχώνονται τα πολιτικά γραφεία, αλλά η δημόσια διοίκηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ψήφισε το ασφαλιστικό, θα ήταν καλό να πάψει τις γενικολογίες και να πει αν στηρίζει τον Τσίπρα για να μη μειωθούν κι άλλο οι χαμηλές και οι μεσαίες συντάξεις. Η σημερινή συνάντηση των δυο αρχηγών είναι «αναγνωριστική«, όπως λέμε στο ποδόσφαιρο. Θα είναι μια εθιμοτυπική συνάντηση, δεν περιμένω πολλά πράγματα.

Σε ό,τι αφορά στους διορισμούς συγγενών, ουδείς στο εξωτερικό ασχολείται με το πώς στελεχώνονται τα πολιτικά γραφεία, αλλά η δημόσια διοίκηση. Είναι άλλο τα πολιτικά γραφεία, εκεί θα βάλεις ανθρώπους εμπιστοσύνης. Στη δημόσια διοίκηση πρέπει να υπάρχει αξιοκρατία, οι καλύτεροι, με το κριτήριο της αξιοσύνης. Προς τα εκεί κινείται η κυβέρνηση Τσίπρα. Το πάρτι αναξιοκρατίας, κομματικού κράτους και οικογενειοκρατίας των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ να το σπάσει.

19.1.2016

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS