Γραμματοσειρά

 

Παπαδημούλης: Απόλυτος πολιτικός παραλογισμός η σκέψη για εκλογές

Πολιτικό παραλογισμό χαρακτήρισε το ενδεχόμενο νέων εκλογών, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. Πρόσθεσε ότι κανείς άλλος εκτός από την κυβέρνηση δε θέλει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

«Εχουμε ένα διαλυμένο ασφαλιστικό το οποίο έχει διαλυθεί ακόμη περισσότερο μετά από αυτή την ύφεση, αυτή την ανεργία και αυτή την άγρια περικοπή των αποθεματικών των ταμείων με το PSI. Εχει δεσμευτεί η χώρα με ψήφο και στη Βουλή, 221 το καλοκαίρι και λαϊκή 85% στα κόμματα που στήριξαν και ψήφισαν τη συμφωνία, να κάνουμε αλλαγές που να εξοικονομούν 1,8 δισ. για το 2016 και μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα στο ασφαλιστικό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Και πρόσθεσε: «Οποιος έχει πει ναι σε αυτά και δεν του αρέσουν οι κυβερνητικές προτάσεις, που είναι ανοικτές στον διάλογο και την κριτική, οφείλει να καταθέσει τη δική του πρόταση για το πως μπορεί να βγει ο λογαριασμός. Εγώ ένα σας λέω: αν αφήσουμε το πράγμα, αν υλοποιηθεί το αίτημα, “πάρτε τα πίσω”, “δεν συζητάμε τίποτα” και “όλα από την αρχή” και αναβάλλουμε με δική μας ευθύνη την έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα ακυρωθεί το μομέντουμ που μπορεί να οδηγήσει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και θα’ ναι πολύ χειρότερα τα πράγματα αύριο και για το ασφαλιστικό και για το φορολογικό και για την οικονομία».

Συνέχισε δε λέγοντας ο κ. Παπαδημούλης: «Θεωρώ απόλυτο πολιτικό παραλογισμό κάθε σκέψη να ξαναστηθούν κάλπες 4-5 μήνες μετά τις προηγούμενες και μετά από τρεις κάλπες που στήσαμε τον προηγούμενο χρόνο. Κανείς άλλος δεν θέλει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, μη γελιόμαστε, έναντι της κυβέρνησης Τσίπρα που έχει την πρόσφατη εντολή. Ξέρουμε όλοι και μην παριστάνουμε ότι δεν ξέρουμε ότι οι πιέσεις των δανειστών θεωρούν πολύ light την κυβερνητική πρόταση και θέλουν περισσότερο αίμα. Περικοπές άμεσες σε χαμηλές, σε μεσαίες συντάξεις κ.λπ. Νομίζω ότι αυτή την ώρα δεν μπορούμε να παριστάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε».

Ακούστε το εδώ: http://www.real.gr/audiofiles/482474.mp3

4.2.2016

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS