Γραμματοσειρά

 

Στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ: Οτιδήποτε τροφοδοτεί αστάθεια, ρευστότητα, αβεβαιότητα, βλάπτει τη χώρα

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ (Ευαγγελία Μπαλτατζή – Ξενοφώντα Ζηκίδη) ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η 1η αξιολόγηση, τόσο γρηγορότερα θα έρθουν οι θετικές ειδήσεις

Η παράταση στην αξιολόγηση δεν ωφελεί κανέναν, πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα και όπου υπάρχουν διαφορές στους αριθμούς, τις επιπτώσεις ή τις πολιτικές πρέπει να καταλήξουν, γιατί αυτό είναι το συμφέρον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και των δανειστών.

Ο κ. Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αξιολογώντας τη βδομάδα που συζήτησαν οι επικεφαλής των κλιμακίων με την ελληνική κυβέρνηση, είπε ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος σε όλα τα σημεία. Παραμένουν ωστόσο κάποιες εκκρεμότητες και δουλεύουμε για να τις λύσουμε. Το ίδιο είπε χθες στη Βουλή και ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος επεσήμανε ότι ο χρόνος είναι πολύ σημαντική παράμετρος, γιατί όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί αυτή η φάση, τόσο γρηγορότερα θα έρθουν οι θετικές ειδήσεις για το χρέος και τη ρευστότητα, που θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία να ανακάμψει.

Η δική μου αίσθηση είναι ότι από την πλευρά των Ευρωπαίων δανειστών υπάρχει αυτή η διάθεση και το ΔΝΤ για τους δικούς του λόγους κρατάει καθυστέρηση. Ο κίνδυνος είναι να χρεωθεί τον «μουτζούρη» της καθυστέρησης ο ελληνικός λαός, που πασχίζει να αφήσει πίσω του μια εξαετή αιματηρή λιτότητα.

Οτιδήποτε τροφοδοτεί αστάθεια, ρευστότητα, αβεβαιότητα, βλάπτει τη χώρα

Αναφορικά με την κρίση του χρηματιστηρίου, να σημειωθεί ότι η πτώση αφορούσε όλα τα χρηματιστήρια. Αξίζει, επίσης, να επισημανθεί πως οτιδήποτε τροφοδοτεί αστάθεια, ρευστότητα, αβεβαιότητα, βλάπτει τη χώρα. Το ίδιο κακό κάνει και η εκλογολογία, καθώς και η καλλιέργεια ενός κλίματος αστάθειας και ρευστότητας. Και πάνω στην αναμπουμπούλα ποντάρουν και διάφοροι που θέλουν ή τους συμφέρει η αποσταθεροποίηση. Αυτοί είναι όσοι υπάρχουν σε λίστες υπόπτων για φοροδιαφυγή, όσοι φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν μία άδεια που την έχουν τζάμπα και εκπέμπουν 25 χρόνια ως μεγάλα κανάλια και όσοι είναι εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις διαφθοράς που εξετάζει η δικαιοσύνη.

Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι να συνεχίσει η Ευρώπη να μην υλοποιεί τις αποφάσεις της και η Τουρκία τις δεσμεύσεις της

Το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρόβλημα. Επειδή ορισμένοι προσπαθούν να φορτώσουν τον «μουτζούρη» στην Ελλάδα -κυρίως λόγω της δικής τους ανικανότητας και ανεπάρκειας- και να τη χρησιμοποιήσουν ως αποδιοπομπαίο τράγο, εμείς πρέπει να τρέξουμε όπου υπάρχουν καθυστερήσεις να τις καλύψουμε. Ο κίνδυνος για την Ελλάδα είναι να συνεχίσει η Ευρώπη να μην υλοποιεί τις αποφάσεις της και η Τουρκία τις δεσμεύσεις της.

9.2.2016

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS