Γραμματοσειρά

 

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Στο προσφυγικό, δεν υπάρχει λύση χωρίς την Ελλάδα ή λύση που να περιλαμβάνει μόνο την Ελλάδα»

«Η λύση στο προσφυγικό είναι μπροστά στα μάτια μας, και είναι η εφαρμογή της συμφωνίας μετεγκατάστασης από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ανοιχτά σύνορα»

Δηλώσεις για το προσφυγικό, στο ειδησεογραφικό Δίκτυο "VRT"

Μιλώντας στον ανταποκριτή του Φλαμανδικού Ειδησεογραφικού Δικτύου VRT (04.03.2016), για το προσφυγικό και τη στάση της ΕΕ απέναντι στο ζήτημα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η λύση στο προσφυγικό είναι μπροστά στα μάτια μας, και είναι η εφαρμογή της συμφωνίας μετεγκατάστασης από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με ανοιχτά σύνορα και στενή συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Δεν υπάρχει λύση χωρίς την Ελλάδα ή λύση που να περιλαμβάνει μόνο την Ελλάδα. Ο κίνδυνος αναβίωσης του ακραίου εθνικισμού είναι μια τεράστια απειλή, οι ρατσιστικές αντιδράσεις και το μίσος απειλούν την Ευρώπη. Να μην ξεχνάμε πως ο εθνικισμός και ο ρατσισμός οδήγησαν στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, και πρώτα απ’ όλα δεν είναι δεδομένη η ειρήνη στην Ευρώπη. Πρέπει συνεχώς να παλεύουμε για αυτή».


Πηγή/link ανάρτησης: http://ow.ly/Z9rKd

09.03.2016

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS