Γραμματοσειρά

Συνέντευξη στην μεγάλης κυκλοφορίας γαλλική εφημερίδα «Le Monde» έδωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις για την υλοποίηση των 15 προαπαιτούμενων, τη δεύτερη αξιολόγηση και την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους, ως εξής:

Για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης:

«Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να έχουν υλοποιηθεί τα 15 προαπαιτούμενα, ώστε να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ που εκκρεμούν από τα 10 δισ. ευρώ της πρώτης αξιολόγησης».

Για τη δεύτερη αξιολόγηση:

«Θέλουμε να τελειώνουμε γρήγορα με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, για να προχωρήσουμε και στα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, το αργότερο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου».

Για την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους:

«Το ζήτημα του χρέους είναι κορυφαίο ζήτημα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την Ευρωζώνη. Η πορεία για τη διευθέτηση του ζητήματος δεν μπορεί να εμποδίζεται επειδή η Γερμανία έχει εκλογές.

Δεν υπάρχει πια χρόνος για χάσιμο: η ελληνική κυβέρνηση τηρεί τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις της και η Ευρώπη οφείλει από την πλευρά της να κάνει ακριβώς το ίδιο. Η αντοχή των Ελλήνων εξαντλείται».

Link δημοσίευσης: http://bit.ly/2c8gbas

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS