Γραμματοσειρά

Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης χαρακτήρισε «σήμα σταθερότητας» μία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Στο ερώτημα αν οι επενδυτές θα μετρήσουν πολύ μια ρύθμιση του χρέους, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απάντησε:

«Δεν είναι μόνο η ελάφρυνση στην εξυπηρέτηση του χρέους, είναι το σήμα σταθερότητας, το σήμα ότι βγαίνουμε από το τούνελ και επομένως το σήμα ότι ο επενδυτής μπορεί να επενδύσει, γιατί η Ελλάδα είναι ήδη χώρα με επενδυτικές ευκαιρίες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αν αναβληθεί αυτή η απόφαση, όπως θα ήθελε ο Σόιμπλε, απλώς και οι υποψήφιοι επενδυτές θα αναβάλουν τις επενδύσεις τους. Αρα, η αποσαφήνιση αυτού του οδικού χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους είναι πιστοποιητικό σταθερότητας και “μαγνήτης” επενδύσεων».

«Γι’ αυτό ακριβώς» συνέχισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «σε αυτό θέμα, παρά τις διαφορές, χρειάζεται εθνικό μέτωπο, δίπλα στην εκστρατεία και την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση, χρειάζεται να κάνει μια εκστρατεία ο Μητσοτάκης για να πείσει τους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και εκτιμώ ότι ο Γιάννης Στουρνάρας, στον χώρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κινείται ήδη στην ίδια κατεύθυνση».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97.8 Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

http://www.real.gr/audiofiles/542773.mp3

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS