Γραμματοσειρά

 «Έχει επιτευχθεί πολύ σημαντική πρόοδος και βρισκόμαστε αρκετά κοντά στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Μαρία Γεωργίου ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η ΝΔ εύχεται εμπλοκή της αξιολόγησης και ζητά αντί για ελάφρυνση χρέους να στήσουμε κάλπες. «Δηλαδή να αφήσουμε τον γάμο να πάμε για πουρνάρια.» Εκλογές θα γίνουν το 2019 και η κυβέρνηση Τσίπρα είναι αυτή που θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβριου και στο euroworking group που θα γίνει σήμερα θα καταγραφεί η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί και επιθυμία όλων είναι να κλείσει γρήγορα το πακέτο δεύτερης αξιολόγησης και ελάφρυνση του χρέους και θα δοθεί μικρή προθεσμία, ώστε σε λίγες μέρες ή εβδομάδες να ολοκληρωθεί αυτό το πακέτο, επεσήμανε ο κος Παπαδημούλης.

Οι όποιες διαφορές απομένουν, -πρόσθεσε- «είναι και αναγκαίο και εφικτό να γεφυρωθούν, αυτή ήταν και η κοινή επιδίωξη και στην επικοινωνία Τσίπρα– Γιούνκερ πριν από λίγες μέρες.»

Η ουσία είναι ότι το ΔΝΤ θέλει και η Ελλάδα και η Κομισιόν και η ΕΚΤ, εκτός από την λήψη των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, να προσδιοριστούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που θα ληφθούν από τα μέσα του 2018 και μετά, ώστε να είναι καθαρός ο χάρτης και να ξέρουν όλοι και οι επενδυτές και οι αγορές πως θα εξελιχθούν τα πράγματα, κατέληξε ο κος Παπαδημούλης.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: http://www.ert.gr/d-papadimoulis-h-kyvernisi-tsipra-tha-vgali-ti-chora-apo-ta-mnimonia-audio/

28.11.2016

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS