Γραμματοσειρά

Συζήτηση την Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου στις 16.00 (ώρα Ελλάδας), θα πραγματοποιηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τη συμμετοχή της Κομισιόν και του Συμβουλίου, για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης .

Με αφορμή τη διεξαγωγή αυτής της συζήτησης ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, εκ μέρους της ευρωομάδας της Αριστεράς, έκανε την εξής δήλωση:

«Η απαίτηση του ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει από τώρα επιπλέον μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ για μετά το 2019 είναι αντισυνταγματική, οικονομικά αφελής και πολιτικά απαράδεκτη. Είναι ασύλληπτο για κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ, είτε είναι η Ελλάδα, είτε η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία ή η Γερμανία, να κάνει κάτι τέτοιο.

Επιπλέον, το να απαιτούν κι άλλες θυσίες από τον ελληνικό λαό, προκειμένου να εξυπηρετήσουν ένα μη βιώσιμο χρέος, θέτει σε κίνδυνο την οικονομική και δημοσιονομική ανάπτυξη, που έχει επιτευχθεί από την Αθήνα, ακολουθώντας τις αμοιβαία συμφωνηθείσες υποχρεώσεις».

12.2.2017

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS