Γραμματοσειρά

 Πλήθος κόσμου και πολλοί νέοι παρακολούθησαν χθες βράδυ, την εκδήλωση για τη νεανική επιχειρηματικότητα και την καταπολέμηση της ανεργίας που διοργανώθηκε στην Πάτρα με πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου.

«Πρόκειται για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση» έγραψε το site pelop.gr της εφημερίδας Πελοπόννησος, ενώ η πρωτοβουλία είχε ήδη από χθες το πρωί συγκεντρώσει τη προσοχή νέων, πολιτών και επιχειρηματιών, σύμφωνα με το τοπικό best.gr.

Στην εκδήλωση, που οργάνωσαν το Επιμελητήριο Αχαΐας και η πρωτοβουλία Patras IQ, μίλησαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ο Δημοσθένης Πολύζος αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Δημήτρης Καραβίδας, διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, η Ειρήνη Μαρίνου, προϊσταμένη του ΟΑΕΔ Πελοποννήσου, ο Θεόδωρος Τσούμπελης, γεν. γραμματέας του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, Διευθύνων σύμβουλος της Armakadi (extra virgin olive oil & oil products), Νεφέλη Πολίτη - Στεργίου συνεργάτης της IRIDA LABS, ενώ τον συντονισμό είχε ο Θανάσης Κούστας, ειδικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου.

Νωρίτερα χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, ο Στέλιος Κούλογλου χαρακτήρισε ως «στρατηγική ήττα» της Ελλάδας την φυγή πολλών ταλαντούχων νέων στο εξωτερικό και πρόσθεσε ότι είναι γι΄ αυτό αναγκαίο να παρουσιαστούν, εργαλεία χρηματοδότησης και ιδέες για την επιχειρηματική δραστηριοποίηση των νέων και την παραμονή τους στη χώρα. Παρουσίασε ακόμη μια έκδοση – οδηγό χρηματοδοτικών προγραμμάτων εκτός ΕΣΠΑ, για νέους επιχειρηματίες και ερευνητές, για προγράμματα έρευνας και καινοτομίας, για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για γεωργούς, για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, κ.ά.

Από το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο πρόεδρός του κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, έφερε ως παράδειγμα την ετήσια έκθεση Patras IQ η οποία στοχεύει στη σύνδεση της έρευνας με τις τοπικές επιχειρήσεις, καθώς και άλλες δράσεις που έχουν αγκαλιαστεί από τους νέους και την ερευνητική κοινότητα.

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS