Γραμματοσειρά

Τις απόψεις τους για το ελληνικό ζήτημα διασταύρωσαν το πρωί στο ΒΒC Radio 4, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου και ο αντιπρόεδρος τους κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ, Μίκαελ Φουξ. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ήταν αναγκασμένη να προχωρήσει σε συμφωνία με τους πιστωτές καθώς «η άλλη επιλογή ήταν να βγούμε από την ευρωζώνη» και σημειώνει ότι ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία ήταν προετοιμασμένες για κάτι τέτοιο.

Ο Στέλιος Κούλογλου εκτίμησε ακόμη ότι θα υπάρξει μια ρύθμιση στο θέμα του χρέους σημειώνοντας ότι ότι «μια αναδιάρθρωση είναι απολύτως απαραίτητη, ειδάλλως παρά τις θυσίες, ρίχνουμε όλοι χρήματα σε μια μαύρη τρύπα». Από την πλευρά του, ο Μίκαελ Φουξ τονίζει ότι οι ελληνικές προτάσεις εξετάζονται προκειμένου να εξακριβωθεί «αν η βιωσιμότητα του χρέους εξυπηρετείται, αν όχι, δεν έχουν κάποιο νόημα οι προτάσεις». Πρόσθεσε πάντως ότι δυσκολεύεται να πιστέψει τις ελληνικές προτάσεις λέγοντας: «Την Κυριακή οι Έλληνες ψήφισαν ενάντια στα μέτρα. Τι γίνεται τώρα;».

BBC: Μαζί μας ο Στέλιος Κούλογλου, καλημέρα. Με τις προτάσεις σας φαίνεται ότι έχετε πλησιάσει πολύ τις απαιτήσεις των πιστωτών σας.

Ναι. Ήταν μια αναγκαστική κίνηση. Γιατί ακόμα και μετά το δημοψήφισμα δεν έγινε κανένα βήμα από τους πιστωτές. Και η παράλυση της οικονομίας συνεχίζεται. Οι τράπεζες είναι κλειστές. Επομένως, θεωρώ ότι ήταν η μόνη κίνηση για την επιβίωση της χώρας. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση ήταν αναγκασμένη να δεχτεί όλες σχεδόν τις απαιτήσεις των πιστωτών, που έγιναν κατά τους τελευταίους μήνες.

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS