Γραμματοσειρά

 

Kούλογλου: Να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που παράγουν τα προσφυγικά ρεύματα


Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ EUROPE και στη δημοσιογράφο Ευαγγελία Μπούρα, σε μια συζήτηση γύρω από την προσφυγική κρίση.
Χαρακτήρισε «ντροπή» τις κατηγορίες που ακούστηκαν για την Ελλάδα όλο το προηγούμενο διάστημα. Όπως εξήγησε, ίσως να υπήρξαν καθυστερήσεις αλλά πρώτον, οι πολίτες έχουν επιδείξει αλληλεγγύη χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της Ευρώπης και θα έπρεπε να βραβευθούν γι αυτό και δεύτερον, υπάρχουν χώρες που έχουν παραβιάσει με πολύ χειρότερο τρόπο, πολύ σημαντικότερες συμφωνίες για το ίδιο θέμα, όπως η συμφωνία του Σεπτεμβρίου σχετικά με τον αριθμό των προσφύγων που θα δεχόταν κάθε χώρα.
Οι κατηγορίες στρέφονται εναντίον της χώρας μας, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το σχέδιο ήταν και εξακολουθεί να είναι στα μυαλά ορισμένων, ότι η Ελλάδα θα μετατραπεί σε ένα γιγαντιαίο στρατόπεδο παραμονής των προσφύγων, γεγονός το οποίο θέλουν κάποιοι να εκμεταλλευτούν πολιτικά στις χώρες τους, ώστε να σχηματίσουν έδαφος στην εγχώρια κοινή γνώμη.
Ο Στέλιος Κούλογλου υπογράμμισε ότι πρέπει να σταματήσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε και να μαστιγώνουμε και την κυβέρνηση και να κοιτάξουμε τι στάση έχει κρατήσει ο ελληνικός λαός.
Για τις δαπάνες της χώρας στο προσφυγικό, είπε ότι η διαχείριση των προσφυγικών ροών «συνδέονται με έναν έμμεσο τρόπο με την όλη διαπραγμάτευση και θέλω να πιστεύω ότι και η ΕΕ και οι δανειστές δείχνουν κατανόηση βλέποντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».
Για το σχέδιο εμπλοκής του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι είναι το τελευταίο που έχει μείνει, διότι το ένα σχέδιο είναι αυτό που προωθούν οι ακροδεξιοί, τύπου Ορμπάν, να πάνε τα σύνορα στην Ειδομένη και να γίνει η Ελλάδα, de facto, αποθήκη ψυχών και το άλλο είναι να υπάρχουν κινήσεις που θα αποθαρρύνουν, προς το παρόν, τουλάχιστον, τους πρόσφυγες.
Αυτό που έχει σημασία είναι να αντιμετωπιστούν τα πραγματικά αίτια που προκαλούν τα προσφυγικά ρεύματα, όπως οι εμπόλεμες καταστάσεις στη Συρία -και αλλού στη Μέση Ανατολή- και να τηρήσουν τις συμφωνίες και οι υπόλοιπες χώρες που τώρα κατηγορούν την Ελλάδα. Από ελληνικής πλευράς πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες, ώστε να μη δοθεί πλέον πρόσχημα για κατηγορίες.

Παρακολουθείστε εδώ ολόκληρη τη συζήτηση:
https://www.youtube.com/watch?v=RA-L9691Xtc

13.2.2016

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS