Γραμματοσειρά

 

 

Ισότητα των Φύλων στα σχολεία. Η βράβευση των μαθητριών και μαθητών του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Δημιουργίας Αφίσας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Στην εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του Ινστιτούτου Θερβάντες την Δευτέρα 28 Μαρτίου για την βράβευση των μαθητών που τα έργα τους διακρίθηκαν παραβρέθηκε η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Ο Διαγωνισμός και η εκδήλωση της βράβευσης ήταν πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο πλαίσιο της προσπάθειας υπενθύμισης ότι η ισότητα των φύλων ακόμη και στα προηγμένα κράτη δεν έχει επιτευχθεί πλήρως. Ακόμη περισσότερο στα λιγότερα ανεπτυγμένα κράτη η θέση της γυναίκας είναι πολύ υποβαθμισμένη. Οι συμμετοχές ήταν πολλές. 200 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Βραβεία δόθηκαν στα πρώτα δέκα έργα. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα συνεχάρη τις μαθήτριες και τους μαθητές που έλαβαν μέρος και τους ενθάρρυνε να καλλιεργήσουν τον σεβασμό, τόνισε την σπουδαιότητα τις ισότητας και την αναγνώριση των ανθρώπων χωρίς την διάκριση του φύλου.

« Ο άνθρωπος από την στιγμή που γεννιέται είτε είναι άντρας είτε γυναίκα έχει τον ίδιο νου. Οι διακρίσεις έρχονται μετά, μέσα από τις νοοτροπίες και τους κανόνες τις κοινωνίας. Ας μείνουμε σε αυτό και να μην επιτρέψουμε λάθος πρότυπα να αλλάξουν αυτή την ιδέα», είπε χαρακτηριστικά η Κ.Κούνεβα.

Η Γενική Γραμματέας Φωτεινή Κούβελα επιβράβευσε τους μαθητές για την προσπάθειά τους και εκείνοι με την σειρά τους μοιράστηκαν τις σκέψεις τους.

Στην συνέχεια προβλήθηκε η ταινία μικρού μήκους « Το Ροζ Σάρι» που μας μετέφερε στην Ινδία και στον αγώνα των γυναικών εκεί για ίσα δικαιώματα.

Οι τρεις πρώτες ομάδες που βραβεύτηκαν θα συμμετάσχουν σε αποστολή στο Ευρωκοινοβούλιο με πρόσκληση της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Λόγω των τελευταίων γεγονότων ο χρόνος της επίσκεψης θα καθοριστεί αργότερα.

Βραβεύτηκαν 11 σχολεία και κατέλαβαν τις θέσεις:

Την 11η θέση κατέκτησε το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α’ Βάθμιας Πειραιά

Την 10η θέση κατέκτησε το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ρόδου
Την 9η θέση κατέκτησε το 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης Θεσσαλονίκης

Την 8η θέση κατέκτησε το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ορεστιάδας

Την 7η θέση κατέκτησε το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού
Την 6η θέση κατέκτησε το ΓΕΛ Καρέα
Την 5η θέση κατέκτησε το 5ο ΓΕΛ Νίκαιας
Την 4η θέση κατέκτησε το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας
Την 3η θέση κατέκτησε το ΓΕΛ Διδυμότειχου
Την 2η θέση κατέκτησε το 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου
Την 1η θέση κατέκτησε το 2ο ΓΕΛ Κορυδαλλού

 

 

 

 

 

 

29/03/2016

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS