Γραμματοσειρά

 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ, 12-15 Σεπτεμβρίου 2016

Συζήτηση με Γιούνκερ για την κατάσταση και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δύο μέρες πριν την ανεπίσημη συνάντηση των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ (πλην του Ηνωμένου Βασιλείου) στη Μπρατισλάβα, το ΕΚ θα συζητήσει τη μελλοντική πορεία της Ένωσης, στα πλαίσια της ετήσιας ομιλίας του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την «κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», την Τετάρτη το πρωί.

Ακρόαση του υποψηφίου Επιτρόπου για την Ασφάλεια της Ένωσης, Sir Julian King

Το ΕΚ θα αξιολογήσει τον υποψήφιο του Ηνωμένου Βασιλείου για τη θέση του Επιτρόπου για την Ασφάλεια της Ένωσης, Sir Julian King, κατά τη διάρκεια της συνόδου στο Στρασβούργο. Τη Δευτέρα το βράδυ η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ θα πραγματοποιήσει ακρόαση με τον υποψήφιο Επίτροπο. Βάσει των συστάσεων της επιτροπής, η Διάσκεψη των Προέδρων θα αποφασίσει εάν θα κλείσει τη διαδικασία ακρόασης θέτοντας σε συνέχεια την υποψηφιότητα σε ψηφοφορία στην ολομέλεια την Πέμπτη.

Apple: Συζήτηση στο ΕΚ για τη φορολογική συμφωνία με την Ιρλανδία

Την Τετάρτη στις 3μμ (ώρα Γαλλίας) οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν το συμπέρασμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία έκρινε ότι η Ιρλανδία χορήγησε στην εταιρία Apple Inc. παράνομα φορολογικά πλεονεκτήματα, που της επέτρεψαν να πληρώνει εδώ και αρκετά χρόνια σημαντικά λιγότερο φόρο συγκριτικά με τις άλλες επιχειρήσεις. Στη συζήτηση θα συμμετάσχει η Επίτροπος Vestager.

Οι μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία: ψηφοφορία επί της ενδιάμεσης έκθεσης της εξεταστικής επιτροπής

Το ΕΚ θα ψηφίσει την Τρίτη επί της ενδιάμεσης έκθεσης της εξεταστικής επιτροπής για τις μετρήσεις των εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία (ΕMIS) η οποία διερευνά ενδεχόμενες παραβιάσεις των ευρωπαϊκών κανονισμών. Η επιτροπή η οποία συστάθηκε σε συνέχεια των αποκαλύψεων για χρήση συσκευών που παραποιούσαν τα αποτελέσματα στις επίσημες δοκιμές των αυτοκινήτων μειώνοντας τεχνητά τις εκπομπές ρύπων, θα ολοκληρώσει τις εργασίες της την άνοιξη του 2017.

Το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Πολωνία

Οι ευρωβουλευτές θα αξιολογήσουν τις πρόσφατες εξελίξεις στην Πολωνία και τις επιπτώσεις τους στα θεμελιώδη δικαιώματα στη χώρα στα πλαίσια συζήτησης στην ολομέλεια την Τρίτη το απόγευμα ενώ θα υιοθετήσουν και μη νομοθετικό ψήφισμα την Τετάρτη.

Το Συμβούλιο παρουσιάζει τη θέση του για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό του 2017

Το Συμβούλιο θα παρουσιάσει, την Τρίτη στο ΕΚ, τη θέση του σχετικά με το σχέδιο προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2017 στα πλαίσια της ετήσιας διαδικασίας για τη σύνταξη του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού. Η επιτροπή Προϋπολογισμών του ΕΚ αποδοκίμασε τις προτεινόμενες περικοπές στον προϋπολογισμό: 1,28 δισ. ευρώ για τις αναλήψεις υποχρεώσεων (-0,81%) και 1,1 δισ. ευρώ στις πληρωμές (-0,82%), λαμβάνοντας υπόψη τις άμεσες ανάγκες για αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και τόνωση της ανάπτυξης.

Τουρκία: Συζήτηση στο ΕΚ με Φεντερίκα Μογκερίνι

Νέο ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό έγγραφο για την επιστροφή παράνομων μεταναστών

Άσυλο: Ψηφοφορία για τις θέσεις μετεγκατάστασης στην ΕΕ

Ανανέωση εντολής του Κύπριου Λάζαρου Λαζάρου στο Ελεγκτικό Συνέδριο προτείνει το ΕΚ

Σχέδιο Ημερήσιας Διάταξης

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν στην Ολομέλεια

Απευθείας αναμετάδοση της Συνόδου, των Συνεντεύξεων Τύπου και άλλων γεγονότων μέσω του EPLive

Απευθείας αναμετάδοση της Συνόδου μέσω του EbS/EbS+

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS