Γραμματοσειρά

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟΥ, 3-6/10-2016

Το ΕΚ έτοιμο να εγκρίνει τη διεθνή συμφωνία για την κλιματική αλλαγή

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να εγκρίνει τη διεθνή συμφωνία για την κλιματική αλλαγή που συμφωνήθηκε στο Παρίσι στα τέλη του περασμένου έτους. Εάν οι Ευρωπαίοι υπουργοί συμφωνήσουν επί της εν λόγω σύμβασης την Παρασκευή στις 30 Σεπτέμβριου, το ΕΚ αναμένεται να εγκρίνει τη συμφωνία την επόμενη Τρίτη.

Συζήτηση ενόψει της συνόδου κορυφής: μετανάστευση, Ρωσία και εμπορική πολιτική

Στα πλαίσια της προετοιμασίας για τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 20 και 21 Οκτωβρίου, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της μεταναστευτικής πολιτικής και του διεθνούς εμπορίου καθώς και το μέλλον των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας. Η συζήτηση θα γίνει το πρωί της Τετάρτης με εκπροσώπους του Συμβουλίου και της Επιτροπής.

Ενίσχυση της απαγόρευσης των εξαγωγών αντικειμένων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βασανιστήρια

Η νέα πρόταση κανονισμού για την απαγόρευση του εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βασανιστήρια ή τη θανατική ποινή, θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του ΕΚ την Τρίτη. Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τα κράτη μέλη το Κοινοβούλιο εισήγαγε την απαγόρευση της προώθησης και της «διαμετακόμισης» (transit) εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για τη σκληρή, απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση ανθρώπων σε τρίτες χώρες.

Τέλη περιαγωγής: είναι δίκαιοι οι μηχανισμοί διασφάλισης της «εύλογης χρήσης»;

Το ΕΚ θα συζητήσει την Τρίτη το βράδυ την πρόταση για την εφαρμογή μηχανισμών διασφάλισης της αρχής της «εύλογης χρήσης», προκειμένου οι Ευρωπαίοι χρήστες κινητής τηλεφωνίας να μην κάνουν κατάχρηση των ευρωπαϊκών κανόνων που προβλέπουν μηδενισμό των χρεώσεων περιαγωγής.

Συζήτηση για τη σύγκρουση συμφερόντων των Επιτρόπων

Σε συνέχεια των αποκαλύψεων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων πρώην και νυν αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ΕΚ θα συζητήσει την Τρίτη το βράδυ τους τρόπους με τους οποίους η Επιτροπή σκοπεύει να χειριστεί το ζήτημα της αποφυγής σύγκρουσης συμφερόντων για τα μέλη της. Η πρώην Ολλανδή Επίτροπος, αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, Neelie Kroes, βρέθηκε πρόσφατα στο στόχαστρο διότι φέρεται να μην είχε δηλώσει τη συμμετοχή της στο διοικητικό συμβούλιο υπεράκτιας εταιρείας στις Μπαχάμες.

Ελλάδα: Συζήτηση στο ΕΚ για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα

Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν την Τρίτη το απόγευμα στο Στρασβούργο με τον Επίτροπο Μοσκοβισί την πορεία του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα, τις επιπτώσεις του και τις προοπτικές των μελλοντικών διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της χώρας.

Eυρωπαϊκή βοήθεια 1,65 εκατ. ευρώ στα Ιόνια νησιά που επλήγησαν από τους σεισμούς του 2015

Το ΕΚ αναμένεται να εγκρίνει την Τρίτη την παροχή χρηματοδοτικής ενίσχυσης ύψους 1.651.834 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή των Ιονίων νήσων, και ειδικότερα τη Λευκάδα, τα βόρεια τμήματα της Ιθάκης, και την Κεφαλονιά στις 17 Νοεμβρίου 2015.

Το ΕΚ ζητά δίκαιη μεταχείριση των αλιέων στην ΕΕ

Άλλα θέματα θα συζητηθούν στην ολομέλεια

Σχέδιο Ημερήσιας Διάταξης

Απευθείας αναμετάδοση της Συνόδου, των Συνεντεύξεων Τύπου και άλλων γεγονότων μέσω του EPLive
http://www.europarl.europa.eu/ep-live/el/plenary/video?date=03-10-2016

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS