Γραμματοσειρά

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα σε μια συγκινητική εκδήλωση με τους μαθητές και τους καθηγητές του 1ου ΓΕΛ Υμηττού

Ζωντανή, συγκινητική και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν η εκδήλωση που οργανώθηκε από μαθητές και καθηγητές του 1ου Λυκείου Υμηττού με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού (21/3), στην οποία μίλησε η Κ. Κούνεβα. Οι μαθήτριες και οι μαθητές συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον στην εκδήλωση, παρουσιάζοντας την εργασία τους με θέμα:«Κοινωνικές ανισότητες και ισότητα των φύλων» καθώς και μια παλιότερη ευρηματική, σαρκαστική μικρού μήκους ταινία για τον ρατσισμό.

Σε ένα ζωντανό και αυθόρμητο διάλογο με την Κωνσταντίνα Κούνεβαέμαθαν την ιστορία της και αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις για το φαινόμενο του ρατσισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη μέσα από τις δικές της, βιωματικές εμπειρίες: ως μετανάστρια, γυναίκα,εργαζόμενη και σήμερα ως Ευρωβουλευτής.

Η Κ.Κούνεβα αναφέρθηκε στις αξίες της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς που κράτησαν και την ίδια στην ζωή, αξίες που έδειξαν και δείχνουν οι Έλληνες στο προσφυγικό όσο κανένας άλλος λαός της Ευρώπης παρά την ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα. «Αν μπορούσατε ν’ αλλάξετε ένα μόνο πράγμα στον κόσμο, ποιο θα ήταν;», «αντιμετωπίζει η Ευρώπη με επαρκή τρόπο τον ρατσισμό;», «πώς θα αντιμετωπίζατε αυτόν που σας επιτέθηκε, αν τον συναντούσατε;» ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσαν οι μαθητές στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, μετά την αρχική ομιλία της που παρακολούθησαν με μια ασυνήθιστη για την ηλικία τους προσήλωση, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Στο φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον του 1ου Λυκείου Υμηττού ο διευθυντής, κ.Χαράλαμπος Αλεξάτος και το διδακτικό προσωπικό με την εξαιρετική δουλειά τους «άνοιξαν» το σχολείο στην κοινωνία και έστειλαν το μήνυμα «Ρατσισμός είναι να μισείς κάτι που τυχαία δεν είσαι», όπως πολύ εύστοχα διατυπώθηκε στην αφίσα της εκδήλωσης.

20.3.2017

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS