Γραμματοσειρά

 

Ερώτηση Παπαδημούλη-Anderson στην Κομισιόν για τους 500 υπό κράτηση Παλαιστίνιους

"Η Ισραηλινή Κυβέρνηση καταπατά τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας και τα ανθρώπινα δικαιώματα"

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτριος Παπαδημούλης, από κοινού με την Ευρωβουλευτίνα του Sinn Fein Martina Anderson, αναφορικά με την κράτηση 500 Παλαιστινίων πολιτών από το Ισραήλ, χωρίς μέχρι στιγμής επίσημη κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα οι 2 Ευρωβουλευτές της Αριστεράς, επικαλούμενοι τις ανησυχίες της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην περιοχή, αναφέρονται "στην κατάσταση της υγείας του Παλαιστίνιου δημοσιογράφου Mohammed Al-Qiq ο οποίος κρατείται επί δύο μήνες, έχοντας ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 25 Νοεμβρίου 2015".

Στο πλαίσιο αυτό οι 2 Ευρωβουλευτές, ρωτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά πόσον "είναι ενημερωμένη για την αδικαιολόγητη κράτηση των Παλαιστινίων και των ανηλίκων και την κατάσταση της υγείας τους" καθώς και για τις πρωτοβουλίες που εκείνη προτίθεται να αναλάβει για την απελευθέρωση τους.

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση:

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Ιεροσόλυμα και τη Ραμάλα (27.1.16) εκφράζει την ανησυχία της για την κράτηση 500 Παλαιστίνιων πολιτών, μεταξύ των οποίων και τουλάχιστον 4 ανηλίκων, από το Ισραηλινό κράτος, χωρίς επίσημη κατηγορία.

Η αντιπροσωπεία της ΕΕ είναι ιδιαίτερα ανήσυχη για την κατάσταση της υγείας του Παλαιστίνιου δημοσιογράφου Mohammed Al-Qiq, ο οποίος κρατείται επί δύο μήνες, έχοντας ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 25 Νοεμβρίου 2015.

Με τη στάση της η ισραηλινή κυβέρνηση καταπατά τόσο τις διεθνείς δεσμεύσεις και υποχρεώσεις της χώρας ως προς τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όσο και το δικαίωμα της πλήρους και ελεύθερης ενημέρωσης των κρατουμένων.

Βάσει των παραπάνω, ερωτάται η Επιτροπή:

1. Είναι ενημερωμένη για την αδικαιολόγητη κράτηση των Παλαιστινίων και των ανηλίκων και την κατάσταση της υγείας τους;
2. Ποιές πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει η Επιτροπή για την απελευθέρωσή τους, και ποια είναι η επικοινωνία που υπάρχει με την ισραηλινή κυβέρνηση σε αυτό το ζήτημα;

10.02.2016

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS