Γραμματοσειρά

Παρέμβαση Δημ. Παπαδημούλη στο Ευρωκοινοβούλιο, στο πλαίσιο συζήτησης για την Πολιτική Συνοχής:  «Η αύξηση των κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων απειλεί την ίδια την ευρωπαϊκή ενοποίηση»

 

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο ως μέλος της REGI (Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης), στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα την «Πολιτική συνοχής και τις στρατηγικές έρευνας και καινοτομίας για έξυπνη εξειδίκευση, ενώπιον της Επιτρόπου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη, Κορίνα Κρέτσου, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

«Κυρία Επίτροπε, κα Κρέτσου, τα τελευταία χρόνια… (σημ: η Κρέτσου απευθύνεται στα ελληνικά λέγοντας «καλησπέρα») Καλησπέρα… Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί πολύ οι ανισότητες και οι κοινωνικές και οι περιφερειακές. Αυτό απειλεί τη Συνοχή της ίδια της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Αυτό επίσης, κάνει να αυξάνονται όσοι δεν βλέπουν στην ευρωπαϊκή ενοποίηση την εκπλήρωση των προσδοκιών τους, ιδίως στις χώρες του Νότου. Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική συνοχής πρέπει να ενισχυθεί και όχι να αποδυναμωθεί -και τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε αποδυνάμωσή της.

Επίσης, πρέπει να αλλάξουν τα κριτήρια, έτσι ώστε τα χρήματα για την πολιτική Συνοχής και περισσότερα να γίνουν, αλλά και να πάνε εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη φτώχεια, μεγαλύτερη ανεργία, μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες, μεγαλύτερη αποεπένδυση.
Και φυσικά, χρειάζεται, στη χώρα μου την Ελλάδα, που τις τελευταίες μέρες έχει υποστεί μια μεγάλη φυσική καταστροφή, με νεκρούς, με πλημμύρες και πυρκαγιές, να κινηθεί επειγόντως και ταχύτερα, το Ταμείο Αλληλεγγύης, με βάση τους προβλεπόμενους κανονισμούς. Ευχαριστώ».

Εδώ το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=u4TbQ84rzps

12.9.2016

 

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS