Γραμματοσειρά

Συνάντηση στις Βρυξέλλες είχε ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με επίσημη Αντιπροσωπεία της Εθνοσυνέλευσης της Κούβας και επικεφαλής την κα Ana María Mary Machado, Αντιπρόεδρο της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης.

Η Κουβανική αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Δημ. Παπαδημούλη για την πορεία της χώρας και την προσπάθεια που γίνεται να προωθηθεί μια σειρά μεταρρυθμίσεων στον τομέα της οικονομίας, ώστε να βελτιωθούν οι επιδόσεις της και η στήριξη του βιοτικού επιπέδου του κουβανικού λαού.
Βασική επιδίωξη είναι το τέλος του εμπορικού εμπάργκο που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ από το 1962.

Ο Δημ. Παπαδημούλης ευχαρίστησε την Αντιπρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης κα Machado και την κουβανική αντιπροσωπεία για την επίσκεψή τους, και εξέφρασε την ευχή η Κούβα να πετύχει τους στόχους της αναφορικά με την επίτευξη ανάπτυξης, ικανής να εξασφαλίσει το μέλλον της κουβανικής οικονομίας και την ενίσχυση των εισοδημάτων.
Επεσήμανε δε τη στήριξη της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια αυτή του Κουβανικού λαού, και της Ευρωομάδας της Αριστεράς.

Ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τέλος, ο Δημ. Παπαδημούλης δεσμεύτηκε να αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΚ, Μάρτιν Σουλτς, ζητώντας του να λάβει ενεργές πρωτοβουλίες για το τέλος του εμπάργκο εναντίον της Κούβας, μια κατάσταση που παραπέμπει σε καθαρά ψυχροπολεμικές εποχές και πρέπει επιτέλους να τερματιστεί.

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS