Γραμματοσειρά

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στο πλαίσιο της Συζήτησης «σχετικά με τη δέσμη μέτρων για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, και της ετήσιας επισκόπησης της ανάπτυξης για το 2017», απευθυνόμενος στον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Αρμόδιο για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, Βάλντις Ντομπρόβσκις, είπε τα εξής:

«Κύριε Ντομπρόβσκις,

Η τυφλή μονομερής λιτότητα, το δόγμα Σόιμπλε, δεν φέρνει ανάπτυξη. Αποσυνθέτει την Ευρώπη, οξύνοντας τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες και τροφοδοτεί τους λαϊκιστές της άκρας Δεξιάς.

Η Κομισιόν πρέπει να προχωρήσει πιο τολμηρά τα βήματα για μια στροφή υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη. Με ενίσχυση των επενδύσεων και της ζήτησης, ιδιαίτερα από τις χώρες της Ευρωζώνης που έχουν μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα όπως η Γερμανία. Με τη χαλάρωση, αλλά και την τροποποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας & Ανάπτυξης, ώστε να έχουμε επιτέλους ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας – ιδιαίτερα στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, που μαστίζονται από ανεργία τεράστια, και ιδιαίτερα των νέων.

Κύριε Ντομπρόβσκις, το δόγμα “λιτότητα-λιτότητα-λιτότητα” σκοτώνει την ανάπτυξη, τροφοδοτεί την ανεργία και ενισχύει την ακροδεξιά ατζέντα για διάλυση της Ευρώπης και για τεράστια κοινωνική οπισθοδρόμηση.

Έχετε ιστορικό καθήκον και ευθύνη να την αποτρέψετε. Και την έχουμε και εμείς στο Ευρωκοινοβούλιο.

Γι’ αυτό σταματήστε να αφήνετε τον εαυτό σας – ως Κομισιόν- εκτεθειμένο στο bullying του κ. Σόιμπλε, που θέλει να αντικαταστήσει την Κομισιόν στο θεσμικό της ρόλο, από αυτοματοποιημένους μηχανισμούς και τεχνοκράτες όπως ο ESM. Περιμένουμε σθεναρές απαντήσεις σε αυτό το bullying».

To link με το βίντεο της παρέμβασης: https://youtu.be/VpdljIOIsmE

22.11.2016 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS