Γραμματοσειρά

Mιλώντας στον realfm 97,8 στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο Δημήτρης Παπαδημούλης αναφέρθηκε στην πορεία των διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

«Η συμφωνία είναι εφικτή, οι διαφορές είναι γεφυρώσιμες, ακόμα και σε λίγες ώρες, αρκεί να τιμήσουν τα λόγια τους και την υπογραφή τους και να επανέλθουν σε όσα έλεγαν και υπέγραφαν οι ίδιοι, οι εκπρόσωποι των δανειστών τη Δευτέρα το μεσημέρι και το βράδυ», είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ερωτηθείς «ποια είναι η συμβουλή του προς τον πρωθυπουργό, αν τον ρωτήσει, να αποδεχθεί τις νέες προτάσεις των θεσμών ή να τις απορρίψει;», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Σωστά τις απορρίπτει και σωστά επιμένει στην αναζήτηση μιας συμφωνίας της καλύτερης δυνατής για τη χώρα, στις δεδομένες συνθήκες.

Αυτήν την ώρα ο Τσίπρας έχει αποδείξει μέγιστο ρεαλισμό και έχει κάνει μεγάλες υποχωρήσεις. Δεν υπάρχει άνθρωπος λογικός, εδώ στις Βρυξέλλες που να μην το αναγνωρίζει.

Είναι, όμως η ώρα και οι άλλοι να δείξουν τον ίδιο ρεαλισμό. Αναμετρώνται οι Ευρωπαίοι ηγέτες, οι εκλεγμένοι, με την ιστορία, με την ευθύνη τους, αν θα αποδειχθούν κατώτεροι των περιστάσεων ή επαρκείς.

Διότι δεν κινδυνεύει μόνο η ενότητα και η αντοχή της ευρωζώνης, κινδυνεύει η αξιοπιστία, η ικανότητα αυτού του μηχανισμού να δίνει λύσεις».


ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS