Γραμματοσειρά

 

Δ. Παπαδημούλης: Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο σύμπραξης του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής σύμπραξης του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νέα Δημοκρατία, όπως και επαναληπτικών εκλογών, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινουβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο κόκκινο. «Αν κερδίσουμε την αυτοδυναμία, που είναι προσιτός στόχος, ο σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε μονοκομματική κυβέρνηση, αλλά μία κυβέρνηση που θα αποτελείται και από μη κομματικά πρόσωπα, έντιμα και ικανά», είπε.

«Υπάρχουν δύο επιλογές, είπε ο Δ. Παπαδημούλης. Ή μια κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ και τον κ. Μεϊμαράκη. Όσοι πιστεύουν ότι η χώρα θα πάει μπριοστά με Μειμαράκη, ας ψηφίσει, Αλλά είναι πολύ νωπή η διαακυβέρνηση από την παλιά φθαρμένη συνταγή. Παρά τα λάθη μας, τη διάσπαση, οι πολίτες δεν θέλουν να βάλουν από το παράθυρο πάλι το παλιό, θέλουν αλλαγές που χρόνια δεν τις έβλεπε να πραγματοποιούνται. Η αίσθησή μου είναι, παρά τις δημοσκοπήσεις, πως οι πολίτες θα δώσουν τη δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ένα καθαρό προβάδισμα».

Και σημείωσε: «Υπάρχει κόσμος που απογοητεύθηκε γιατί δεν περίμενε τις υποχωρήσεις ήτη διάσπαση της Αριστεράς. Αλλά βρήκαμε μεγάλες δυσκολίες και
η Αριστερά δεν είναι για τα εύκολα, είναι για τα δύσκολα. Ο Μεϊμαράκης αποτελεί μια καινούρια ηγεσία ενός παλιού και φθαρμένου κόμματος, αλλά χρησιμοποιεί μια φρασεολολογία που δεν τιμά ούτε τον ίδιο, ούτε την παράταξή του και δείχνουν έλλειψη σοβαρού προγράμματος.

Η ΝΔ προσπαθεί να ολοκληρώσει το σενάριο της αριστερής παρένθεσης, βρίσκει και τα κάνει, επωφελούμενη από τη διάσπαση. Και οι άλλες δυνάμεις που συγκεντρώνουν πολύ χαμηλά ποσοστά εκ των πραγμάτων θα πρέπει να απατήσουν σε αυτό το πολιτικό δίλημμα. Και λυπάμαι που το λέω, αλλά καθημερινά οι ανακοινώσεις του κόμματος του Λαφαζάνη θυμίζουν ανακοινώσεις του ΚΚΕ.»

Ο Δ. Παπαδημούλης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι στη καρδιά της ευρωομάδας της Αριστεράς κι έχει τη στήριξη των δυνάμεων της Αριστεράς σ όλη την Ευρώπη, διότι το πείραμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δίνει ελπίδα κι αν πάει πίσω ο δικός μας αγώνας θα γίνει το ίδιο σε όλη την Ευρώπη. Αυτό που ενοχλεί τη ΝΔ είναι πως έχει δημιουργήσει ρωγμές, κι αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος να έχουμε κυβέρνηση με κορμό του ΣΥΡΙΖΑ για μια 4ετία».

Εκτίμησε πως η αυτοδυναμία είναι προσιτός στόχος και πως «ο σκοπός μας δεν είναι να κάνουμε μια μονοκομματική κυβέρνηση, αλλά μια κυβέρνηση που θα αποτελείται από πρόσωπα έντιμα και ικανά και να μην επιστρέψει από το παράθυρο το φθαρμένο πολιτικό προσωπικό που διώξαμε από τη πόρτα», ενώ σημείωσε πως «αποκλείουμε το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών».

Ακούστε την συνέντευξη εδώ: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000015643/D-Papadimoulis-Den-uparxei-kanena-endexomeno-sumpraksis-tou-SURIZA-me-ti-ND

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS