Γραμματοσειρά

 

Ο Δ. Παπαδημούλης, στο «Πρακτορείο 104,9 FΜ»:Ο Σόιμπλε έχει τη δική του ατζέντα

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που να πιστεύουν ότι ο κ. Σόιμπλε έχει χάσει τον ύπνο του για το το καλό της Ελλάδας» είπε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στο σχόλιο - απάντηση (grexit καπούτ) που έδωσε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, αναφορικά με τη νέα τοποθέτηση του κ. Σόιμπλε, για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και το ευρώ.

«Το grexit, το σχέδιο Σόιμπλε, ακυρώθηκε οριστικά το περασμένο καλοκαίρι με τη βούλα όχι μόνο του ελληνικού λαού, αλλά και των εταίρων και δανειστών» διεμήνυσε ο κ. Παπαδημούλης, μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", με τον Κώστα Μπλιάτκα, ενώ κατηγόρησε τον κ. Σόιμπλε ότι με την εμμονή του στο grexit προσπαθεί να στείλει μήνυμα στην κ. Μέρκελ ότι ενδιαφέρεται και αυτός για τη διεκδίκηση της γερμανικής καγκελαρίας.

«Οι απόψεις του κ. Σόιμπλε υπάρχουν, δεν θέλω να τις υποτιμήσω γιατί είναι ισχυρός είναι και εμμονικός, αλλά είναι μειοψηφικές. Και κυρίως θέλει να δείξει στην κ. Μέρκελ, η οποία δέχεται τώρα μια πίεση, ότι είμαι κι εγώ εδώ και μπορεί να είμαι κάπως μεγαλούτσικος, αλλά συνεχίζω να θέλω να γίνω καγκελάριος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «Ο κ. Σόιμπλε έχει τη δική του ατζέντα γι' αυτό και κάνει αυτά τα παράξενα. Όλοι ασχολούνται με το brexit, την πιθανή έξοδο της Βρετανίας, όλοι μα όλοι και ο κ. Σόϊμπλε έχει κολλήσει η βελόνα του στο grexit, παρότι η άποψή του αυτή κατετέθη, εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής».

Είπε, ακόμα, ότι αν η Ελλάδα είχε καταρρεύσει το περασμένο καλοκαίρι, τότε οι επιπτώσεις του προσφυγικού στην Ευρώπη θα ήταν πολύ χειρότερες και υπογράμμισε ότι απάντηση στα όσα αναφέρει ο κ. Σόιμπλε αποτελούν και οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος για άλλη μια φορά τάχθηκε κατά του grexit και της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και τη Σένγκεν και η άποψη αυτή -όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης- απηχεί τη συντριπτική πλειοψηφία στους κόλπους της ΕΕ

4.2.2016

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS