Γραμματοσειρά

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημ. Παπαδημούλης στο 'Financier Worldwide': "Στόχος μας να καταπολεμηθεί το χάος, η διαφθορά και το πελατειακό σύστημα που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις των περασμένων 30 ετών."

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, έκανε δηλώσεις στο βρετανικό οικονομικό περιοδικό Financier Worldwide αναφορικά με την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαδημούλης, τόνισε μεταξύ άλλων, πως η "ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής όπως έχει συμφωνηθεί, προωθώντας μια σειρά μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, τα ΜΜΕ, το ασφαλιστικό, με στόχο να καταπολεμήσει το χάος, τη διαφθορά και το πελατειακό σύστημα που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις των περασμένων 30 ετών."
Στο πλαίσιο αυτό, όπως σημείωσε, "η μάχη κατά της φοροδιαφυγής αποδίδει καρπούς και αναπτύσσεται δυναμικά."

Για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανάφερε πως "η αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να τραβήξει την Ελλάδα έξω από την οικονομική κρίση αποδεικνύεται και από την υλοποίηση του προγράμματος για πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στις υπηρεσίες υγείας και την δημιουργία μηχανισμών μίνιμουμ κοινωνικής προστασίας. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και είναι από τις πιο σημαντικές προσπάθειες για την σταδιακή επαναφορά της κοινωνικής δικαιοσύνης στη χώρα."

Για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ο Δημήτρης Παπαδημούλης επεσήμανε πως "αναγνωρίζοντας την πολύ σημαντική πρόοδο της Ελλάδας, οι θεσμοί πρέπει να εφαρμόσουν και εκείνοι με την σειρά τους τα συμφωνηθέντα και να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος το συντομότερο δυνατό. Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι απαραίτητη ώστε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, που είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η επιστροφή στην ανάπτυξη που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και να αφήσει πίσω της μία από τις πλέον δύσκολες περιόδους της ιστορίας της."

Link άρθρου:
http://ow.ly/Z1LSf

4. 3.2016

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS