Γραμματοσειρά

 

Παπαδημούλης: Η αποκάλυψη των διαλόγων Τόμσεν- Βελκουλέσκου έκαψε το σενάριο των καθυστερήσεων

Στην υλοποίηση της συμφωνίας εστιάζει η Κυβέρνηση ξεκαθάρισε το πρωί της Τετάρτης ο Ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπαδημούλης ο οποίος τόνισε πως η αποκάλυψη των διαλόγων Τόμσεν- Βελκουλέσκου έκαψε το σενάριο των καθυστερήσεων.

Μιλώντας στην εκπομπή Live U της Πόπης Τσαπανίδου ο Δ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στο ΔΝΤ και επισήμανε πως το Ταμείο όπως αναφέρει η υπογραμμένη συμφωνία θα συνεχίσει να έχει το ρόλο του συμβούλου. Επίσης, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε:

"Το ΔΝΤ δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ. Τα λεφτά τα βάζουν οι Ευρωπαίοι"

Εν συνεχεία ο Δ. Παπαδημούλης εξέφρασε την εκτίμηση του πως «πολλές από τις απαιτήσεις του Ταμείο είναι υπερβολικές αλλά όχι αναγκαίες».

Επιτέθηκε σε όσους μιλούν για μέτρα ύψους 9,5 δισ. ευρώ τους οποίους κατηγόρησε για παραπληροφόρηση και δήλωσε πως τα μέτρα φτάνουν τα 5,4 δισ, ευρώ και αυτό δεν αλλάζει.

Αναφερόμενος στους διαλόγους Τόμσεν- Βελκουλέσκου επισήμανε πως έκαψαν το κακό σενάριο των καθυστερήσεων και εξήγησε ότι πλέον πέφτουν οι τόνοι. Ενώ υπογράμμισε πως πρέπει να γίνει πράξη αυτό που ζητά η Λαγκάρντ η ολοκλήρωση δηλαδή της αξιολόγησης.

Παράλληλα, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η χώρα θα επιστρέψει άμεσα στην ανάπτυξη καθώς όλες οι προβλέψεις θέλουν τις δυσκολίες να μένουν πίσω επισημαίνοντας:

"Δε θα υπάρξουν εμπλοκές όπως πέρυσι το καλοκαίρι"

Κλείνοντας ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε πως όσοι έφεραν μέτρα ύψους 60 δισ. ευρώ δεν μπορούν να εμφανίζονται αθώοι.

06/04/2016

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS