Γραμματοσειρά

Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1″ (Σ. Κοτρώτσο), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Θεωρώ θετικό ότι για πρώτη φορά σε μια ανακοίνωση του Eurogroup μπαίνει, ως σημαντικό συστατικό του πακέτου που πρέπει να συμφωνηθεί, η ελάφρυνση του χρέους, η οποία υπάρχει στη συμφωνία του Ιουλίου και αποτελεί δέσμευση των δανειστών απέναντι στην Ελλάδα.

Πρέπει να κερδίσουμε ό,τι παραπάνω μπορούμε, αλλά να είμαστε οι επισπεύδοντες στη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Εκτιμώ ότι στο Eurogroup της 9ης Μαΐου θα γίνει ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και ότι αυτή θα επέλθει στις 24 Μαΐου ή και ενδεχομένως και λίγες μέρες νωρίτερα. Επίσης, θεωρώ πολύ σημαντικό ότι δίπλα στις γνωστές -και πολύ θετικές για την Ελλάδα- δηλώσεις του Γιούνκερ και του Μοσκοβισί, έχουμε και δύο ακόμα πολύ σημαντικές δηλώσεις. Η μία είναι του κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος έχει πει εδώ και μέρες ότι έχουμε συμφωνία στο 95% και του κ. Τουσκ, ο οποίος προχθές ζήτησε να διπλασιαστεί η ταχύτητα, για να τελειώσουμε μες τις επόμενες μέρες.

Σε μια δύσκολη διαπραγμάτευση, στην οποία η Ελλάδα δεν είναι το ισχυρότερο μέρος της -καθώς είναι μια χώρα που το 2009 χρεοκόπησε με ευθύνη κακών κυβερνήσεων-, αυτό που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι ότι το καλύτερο είναι εχθρός του καλού. Πρέπει να κερδίσουμε ό,τι παραπάνω μπορούμε, αλλά να είμαστε οι επισπεύδοντες στη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς το σενάριο της εμπλοκής δυσκολεύει την ελληνική οικονομία και κινδυνεύουμε να χάσουμε ένα θετικό momentum, την ώρα που όλα τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι ένα σημείο καμπής για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

Προτεραιότητά μας η ανάπτυξη της οικονομίας, η μείωση της ανεργίας και μια Ελλάδα πιο φιλική σε επενδύσεις

Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητα στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας, η προώθηση όλων εκείνων των αλλαγών που θα καταστήσουν την Ελλάδα πιο φιλική σε επενδύσεις και επίσης είναι απαραίτητο και ως κόμμα και ως κυβέρνηση να «κάνουμε ταμείο», ώστε να ανακτήσουμε μεγαλύτερη δυναμική και επαφή με ένα κομμάτι του κόσμου μας, που αυτή τη στιγμή είναι απογοητευμένο ή θυμωμένο. Πιστεύω ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και εφόσον σταθεροποιηθεί η χώρα και επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για ανάπτυξη της τάξης του 3% για το 2017 και 2018, τότε στις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σημαντικές πιθανότητες να κερδίσει και την επόμενη τετραετία.

5.5.2016

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS