Γραμματοσειρά

 

Στο «Πρακτορείο 104,9 FM»: Χθες πετύχαμε μια καλή συμφωνία για την αξιολόγηση και το χρέος

Μιλώντας σήμερα στο «Πρακτορείο 104,9 FM» (Κ. Μπλιάτκα), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η συμφωνία στο Eurogroup είναι μια καλή απόφαση που επιτρέπει να γυρίσουμε σελίδα

Δεν έχουμε μια αόριστη γενική διατύπωση για το χρέος, αλλά μια συμφωνία πλαίσιο, έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη. Η συμφωνία στο Eurogroup είναι μια καλή απόφαση που επιτρέπει να γυρίσουμε σελίδα.

Εκτός από τη συμφωνία για το χρέος, ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ολοκληρώνεται τουλάχιστον το 70% του τρίτου μνημονίου και δίνεται ανάσα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, με τη δόση των 10,3 δισ. ευρώ, που θα δοθεί σε δύο στάδια.

Με βάση τις ενδείξεις, η οικονομία θα αρχίσει να κινείται με θετικό πρόσημο μέσα στο 2016, ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης, για το 2017 και το 2018, θα είναι της τάξης του 3%. Αυτό που χρειάζεται αυτή την ώρα είναι να υπάρξει ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης, με προτεραιότητα τη μείωση της ανεργίας, τη στροφή στην καθημερινότητα του πολίτη και τη βελτίωση της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία στο Eurogroup δεν είναι τίποτα άλλο από αντιπολιτευτικές μιζέριες

Οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη συμφωνία στο Eurogroup δεν είναι τίποτα άλλο από αντιπολιτευτικές μιζέριες που δεν επιτρέπουν να βλέπουμε την πραγματικότητα. Μάλιστα, ενώ ο πολιτικά «ομογάλακτος» της ΝΔ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, χαρακτηρίζει πολύ σημαντική για την Ελλάδα την απόφαση, η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η ΝΔ είναι γεμάτη μηδενισμό και αντιπολιτευτική μιζέρια.

Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έγιναν λάθη και υπήρξαν και υπερβολικές προσδοκίες, αλλά οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι αυτές που χρεοκόπησαν τη χώρα και «τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα». Είναι πολύ νωπή η περίοδος που η ΝΔ και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πέταγαν δισεκατομμύρια από τα παράθυρα σε εξοπλισμούς, σε Ολυμπιάδες, σε σκάνδαλα τύπου Siemens, σε διορισμούς, αλλά και σε απευθείας αναθέσεις.

25.05.16

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS