Γραμματοσειρά

«Προφανώς η δύναμη του Βερολίνου είναι αναβλητική αλλά για πρώτη φορά νομίζω ότι διαμορφώνεται μια ισχυρή δυναμική που φαίνεται πως είναι πλειοψηφική στο στρατόπεδο των δανειστών που λέει ότι από τη στιγμή που τηρεί τη συμφωνία η Ελλάδα, πρέπει να μην ματαιωθεί η συζήτηση για το χρέος», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο Κόκκινο.

Σημεία της συνέντευξης του Αντιπροέδρου της Ευρωβουλής Δημήτρη Παπαδημούλη:

Σε σχέση με το αν υπάρχουν εμπόδια για να διεξαχθεί η συζήτηση για το χρέος

«Προφανώς η δύναμη του Βερολίνου είναι αναβλητική αλλά για πρώτη φορά νομίζω ότι διαμορφώνεται μια ισχυρή δυναμική που φαίνεται πως είναι πλειοψηφική στο στρατόπεδο των δανειστών, που λέει ότι από τη στιγμή που τηρεί τη συμφωνία η Ελλάδα, πρέπει να μην ματαιωθεί. Προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται οι δηλώσεις του κ. Μοσκοβισί και Ρέγκλινγκ και η αίσθηση που έχω είναι ότι δεν είναι πλειοψηφική η γραμμή της αναβολής.

Το βέβαιο είναι ότι εάν η Ελλάδα εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα, εάν είμαστε οι επισπεύδοντες της δεύτερης αξιολόγησης μέσα στο φθινόπωρο τότε θα είναι δύσκολο για τον κ. Σόιμπλε να πει ξέρετε κάτι έχω εκλογές σε ένα χρόνο, σας παρακαλώ να μην κάνουμε κάτι μέχρι τότε.

Ακόμα και μέσα στην Γερμανία το SPD δια του Γκάμπριελ και αυτό έχει την αξία του θεωρεί ότι μετά το brexit, την κρίση στην Τουρκία, την κρίση του προσφυγικού δε συμφέρει κανένα να ξαναβγεί πρόβλημα στην Ελλάδα. Η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα από τις προβλέψεις και χρειαζόμαστε την παραπάνω σταθεροποιητική ώθηση.

Σε σχέση με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα

Θεωρώ ότι ο κίνδυνος που διανύει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα αν συνεχίσει και μετά την άνοδο της ακροδεξιάς και το brexit κινητοποιεί δυνάμεις και δίνει ευκαιρίες και αυτό αποτυπώθηκε στη σύνοδο της Αθήνας και δείχνει ότι υπάρχει κινητικότητα που πιέζει το Βερολίνο να εγκαταλείψει τις δογματικές αντιλήψεις και δεύτερον η Ελλάδα από κει που αντιμετωπιζόταν ως μαύρο πρόβατο τώρα είναι παράγων που συμβάλει ενεργά στην αναζήτηση λύσεων, όχι για την διαίρεση της Ευρώπης, αλλά για μια πραγματική ενοποίηση της με κατεύθυνση ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.

Σχετικά με την πρωτοβουλία αριστερών-σοσιαλδημοκρατών-πράσινων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

Στο ευρωκοινοβούλιο η πρωτοβουλία αυτή είναι καινούργια περπατά, υπάρχει η ανάγκη διαμόρφωσης μιας εναλλακτικής απένατι στη σημερινή Ευρώπη της λιτότητας. Χρειάζεται δουλεία στην Ελλάδα οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο του Ποταμιού που ανήκουν στην ευρωομάδα των σοσιαλιστών και δημοκρατών βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με την θετική κινητικότητα που αναπτύσσεται.

Ακούστε: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000042692/D-Papadimoulis-I-Ellada-apotelei-paragonta-statheropoiisis-stin-Europi--I-suzitisi-gia-to-xreos-tha-gineirn

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS