Γραμματοσειρά

«Ο πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ένα σχέδιο 3ετίας, με στόχους που πρέπει να πετύχουμε που είναι και η ελάφρυνση του χρέους» τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στο Κόκκινο και στον Κώστα Αρβανίτη.

Μάλιστα αξιολογώντας ο κ. Παπαδημούλης τη στάση των εταίρων επισήμανε πως ενώ μέχρι τώρα μας λέγανε ότι πρέπει να τηρούμε τους κανόνες τώρα που εφαρμόζεται η συμφωνία μας λένε πρέπει να την αναβάλουμε τη συζήτηση για το χρέος, όμως υπογράμμισε ότι αυτά τώρα δεν πιάνουν γιατί έχει η κυβέρνηση ερείσματα και μέσα στους λαούς, μέσα στον λαό της Γερμανίας και θέλω να πιστεύω ότι ο στόχος μας για ελάφρυνση του χρέους θα κάνει βήματα. Υπενθύμισε δε την επιστολή των 36 ευρωβουλευτών στον κ. Μοσκοβισί που ζητούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ο οποίος απάντησε ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας.

Ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι φτιάχτηκε μια επιτροπή στο ευρωκοινοβούλιο που συζητά για το πώς φτάσαμε εδώ, γιατί μέχρι τώρα συζητιόντουσαν όλα πίσω από κλειστές πόρτες.

Σε σχέση με τις ομάδες στο ευρωκοινοβούλιο ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε πως έχουμε μετατοπίσεις έχουμε την προοδευτική συμμαχία υπάρχουν όμως και τεκτονικές αλλαγές, μέσα στο ευρωκοινοβούλιο. Περιγράφοντας τα πολιτικά σχέδια εντός της Ευρώπης είπε ότι «έχουμε την Ευρώπη της δεξιάς που έφερε τα πράγματα εδώ, έχουμε την άποψη της ακροδεξιάς και έχουμε το μέτωπο των δυνάμεων για μια προοδευτική αλλαγή στην Ευρώπη».

«Θέλω να είμαι ειλικρινής υπάρχει δυσαρέσκεια αλλά πρώτη φορά εμφανίζονται θετικές προοπτικές. Πλέον γνωρίζουμε το γήπεδο, μείναμε όρθιοι παρότι υποχωρήσαμε τώρα όμως έχουμε περισσότερη σοφία».

Τόνισε επίσης πως η κυβέρνηση προωθεί στόχους και συμμαχίες και αυτό πιστώνεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και «το γεγονός ότι παραμένουμε ζωντανοί μετά από δύο χρόνια που το κατεστημένο ποντάριζε στο σχέδιο της αριστερής παρένθεσης, αυτό είναι νίκη». Εκτίμηση τέλος πως το συνέδριο θα δώσει την κατεύθυνση για την επόμενη τριετία και θα βγάλει τον πρωθυπουργό ισχυρό.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000045681/D-Papadimoulis-Pleon-gnorizoume-to-gipedo-meiname-orthioi-paroti-upoxorisametora-exoume-perissoteri-sofia

14.10.2016

 

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS