Γραμματοσειρά

«Ο προϋπολογισμός του 2017 μιλά για την πρώτη χρονιά μετά από 7 χρόνια ύφεσης πως θα έχουμε ανάπτυξη. Περιγράφει νοικοκυρεμένα δημοσιονομικά και επίσης δεν υπάρχουν νέοι φόροι. Η αύξηση προέρχεται από το άνοιγμα της πίτας. Όταν μεγαλώνει η κατανάλωση, μεγαλώνουν και τα έσοδα από φόρους. Όσοι έλεγαν για ενεργοποίηση κόφτη έπεσαν ξεκάθαρα έξω» δηλώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στα Παραπολιτικά 90,1.
«Όλος ο διεθνής Τύπος, προσθέτει, αναφέρει ότι μετά από χρόνια φαίνεται πως υπάρχει μια ελπίδα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Το μήνυμα που στέλνει η κυβέρνηση Τσίπρα προς τα έξω είναι πως εμείς τηρούμε τις δεσμεύσεις, αλλά πρέπει κι εσείς να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας».
Ακολούθως σημειώνει ότι «η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν τη χώρα και υπέγραψαν μνημόνια που έφερνα τα πράγματα στη χώρα σε τραγική κατάσταση. Και τόσο καιρό έλεγαν ότι ο προϋπολογισμός του 2016 θα πέσει έξω, θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης και τέτοια. Και έπεσαν έξω. Τώρα άρχισαν να λένε ότι εντάξει το 2016, αλλά το 2017 δεν θα τα καταφέρουν. Σας λέω ότι για ακόμη μια φορά θα πέσουν έξω και ο κόφτης δεν θα ενεργοποιηθεί ούτε τον Απρίλιο του 2018. Αν καταφέρουμε να μειώσουμε το χρέος και να μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση, τότε θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για καλυτέρευση της κατάστασης. Οι διαφορές μας είναι ότι τα μέτρα που πήραν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, ήταν ύψους 62 δις ευρώ. Το τρίτο και επώδυνο μνημόνιο που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ύψους 5,4 δις».
Και συνεχίζει: «έγινε επίσης προσπάθεια κατανομής των βαρών. Να πληρώνουν κάπως παραπάνω αυτοί που έχουν κάπως παραπάνω. Βεβαίως και δεν είναι δίκαια τα μετρά. Γι’ αυτό ο στόχος είναι το 2018 αν τα καταφέρουμε με την ανάπτυξη, την ελάφρυνση χρέους και την ποσοτική χαλάρωση τότε να γίνει φορολογική ελάφρυνση. Αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, θα φέρει την ανάπτυξη και θα κάνει μια σειρά από σημαντικές αλλαγές για τη χώρα. Κι έτσι το 2019 θα κριθούμε και πιστεύω ότι θα αντιστρέψουμε τις δημοσκοπήσεις».

22.11.2016

 

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS