Γραμματοσειρά

Σε σημερινή του συνέντευξη στον ρ/σ «Alpha 989» (Σ. Χαριτάτο), ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:


To ΔΝΤ έχει επισήμως ομολογήσει τα τεράστια λάθη που έκανε στο ελληνικό πρόγραμμα. Όσο πιο γρήγορα η Ευρώπη αποκτήσει την ικανότητα να λύνει μόνη της τα προβλήματα, χωρίς τους «μαθητευόμενους μάγους», τόσο καλύτερα.

Η σιωπή της ΝΔ στο ζήτημα των συλλογικών διαπραγματεύσεων δε βοηθά να διαμορφωθεί ένα εθνικό μέτωπο για τη χώρα

Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις είναι αμυντικό όργανο στα χέρια των εργαζομένων. Η Κομισιόν, δια στόματος Μοσκοβισί, λέει ότι τις υποστηρίζει, ενώ και ο Γιούνκερ έχει ταχθεί επισήμως υπέρ αυτών. Αν δεν καθιερωθούν και στην Ελλάδα οι κανόνες που ισχύουν σε όλες τις χώρες, δε θα μπορέσουν να έχουν και οι εργαζόμενοι τα οφέλη που δικαιούνται. Επομένως, το ΔΝΤ πρέπει να προχωρήσει στο θέμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η καθυστέρηση βλάπτει τους πάντες και κυρίως του Έλληνες πολίτες, με πρώτους τους ανέργους, που περιμένουν να βρουν δουλειά με τον ερχομό της ανάπτυξης στη χώρα.

Με έχει εντυπωσιάσει η «σιωπή» της ΝΔ απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Από τους δανειστές ακούγονται υπερβολικά πράγματα. Η σιωπή δε βοηθά στο να διαμορφωθεί ένα εθνικό μέτωπο για τη χώρα. Καταλαβαίνω την πολιτική αντιπαράθεση, αλλά όταν βρισκόμαστε σε μια κορύφωση, καλό θα ήταν ο κ. Μητσοτάκης να φορά τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος και όχι του ΔΝΤ.

Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου είναι σκάνδαλο της ΝΔ και είναι προφανές ότι, με τη βοήθεια του Ευφραίμ, έχει στηθεί μια «επιχείρηση αγιοποίησης» του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη

Ο κ. Γεωργιάδης είχε πει, ως βουλευτής του Καρατζαφέρη, ότι δεν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση αλλά να πέσει ο Τσίπρας. Ήταν αυτός που έλεγε πως θα ψηφίσουν αυτά που ζητεί ο Σόιμπλε κι άλλα τόσα… Ακόμα, είχε πει ότι είναι μεγάλο σκάνδαλο αυτό του Βατοπεδίου. Τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο, στηριγμένοι σε μια δικαστική απόφαση, με το επιχείρημα ότι δεν υπήρχαν κυβερνητικές εντολές.

Θυμάμαι και την Ντόρα Μπακογιάννη να λέει θαρρετά -και προς τιμή της- ότι υπήρχε σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ο δε Κ. Καραμανλής είχε πει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το εν λόγω σκάνδαλο. Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου είναι σκάνδαλο της ΝΔ και είναι προφανές ότι, με τη βοήθεια του Ευφραίμ, έχει στηθεί μια «επιχείρηση αγιοποίησης» του κόμματος του Κυρ. Μητσοτάκη.

Κάθε κυβέρνηση οφείλει να σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καταργείται το δικαίωμα των πολιτών. Η απόφαση της δικαιοσύνης λέει ότι αυτή η περιοχή εκεί, το φιλέτο αυτό, ήταν δημόσιο. Αν, όμως, ήταν όλα μέλι-γάλα γιατί πέταξαν από το κόμμα τον Βουλγαράκη;
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:


http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=76443

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS