Γραμματοσειρά

 Η 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία, βρίσκει τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους πολίτες με αναπηρία και τις οικογένειες τους σε δύσκολη κατάσταση. Θεμελιώδη δικαιώματά τους έχουν παραβιαστεί από τις πολιτικές λιτότητας και τα Μνημόνια. Πολλοί έχουν οδηγηθεί στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό.
Η σημερινή μέρα είναι μόνο μια αφορμή να θυμίσουμε το πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος: Εμείς, οι άνθρωποι με αναπηρία, θέλουμε ισότιμη θέση στην κοινωνία. Θέλουμε ζωή με αξιοπρέπεια. Και για να τ’ αποκτήσουμε χρειάζονται πραγματικές πολιτικές στήριξης, όχι ευχές.
Καλούμε την ηγεσία της Ε.Ε να σταματήσει να επιβάλλει περικοπές στους κοινωνικούς προϋπολογισμούς, που έχουν πρώτα θύματα τους ανθρώπους με αναπηρία. Είναι τεράστια υποκρισία από την μία πλευρά να υιοθετεί την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, και από την άλλη να πιέζει τα κράτη μέλη να παραβιάσουν αυτά τα δικαιώματα.
Θέλουμε ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την πλήρη εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ.
Θέλουμε πλήρη και πραγματική εφαρμογή της νομοθεσίας για την προσβασιμότητα.
Θέλουμε πλήρη ένταξη στην εκπαίδευση και στην απασχόληση, με κίνητρα αλλά και δεσμεύσεις για προσλήψεις αναπήρων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Θέλουμε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, με δομές φιλόξενες για τα άτομα με αναπηρία.
Θέλουμε προσβασιμότητα παντού, και πάνω απ’ όλα, θέλουμε μια προσβάσιμη κοινωνία, χωρίς προκαταλήψεις, ταμπού και ρατσισμό.

03/12/2016

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS