«Πόσο αξίζει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια; Για την Κομισιόν πολύ φθηνά!
Καθυστερεί πάλι να κάνει το αυτονόητο. Να προστατέψει στην πράξη, θεμελιώδεις αξίες και δικαιώματα!
Το τράφικινγκ είναι το πιο αναπτυσσόμενο έγκλημα στον κόσμο!

Είναι σύγχρονη δουλεία, με πάνω από 30 εκατομμύρια θύματα, από τα οποία 5,5 εκατομμύρια παιδιά. Και έχει πολλές μορφές. Της πορνείας. Της αναγκαστικής εργασίας. Της υποχρεωτικής επαιτείας. Της εμπορίας βρεφών και οργάνων! Εκεί καταντήσαμε!
Ναι, έχουμε μια καλή Οδηγία κατά του τράφικινγκ. Αλλά γιατί έχει φτωχά αποτελέσματα; Γιατί οι Στρατηγικές που σχεδιάζει η Επιτροπή είναι αντιφατικές.
Πώς αντιμετωπίζει η Ένωση τους διακινητές; Μπλοκάροντας τους νόμιμους δρόμους μετανάστευσης! Μα έτσι σπρώχνει τους ανθρώπους στην αγκαλιά των παράνομων δικτύων! Τα κλειστά σύνορα θησαυρίζουν τους εμπόρους του τράφικινγκ κι είστε όλοι συνένοχοι !
Πώς θα αποτρέψει η Ένωση την έμφυλη βία, Καθυστερώντας να υπογράψει και να κυρώσει τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης;

Γι’ αυτό προτείνω μια βιώσιμη Στρατηγική κατά του τράφικινγκ. Τι σημαίνει βιώσιμη; Εννοώ να είναι στο επίκεντρο η μείωση της φτώχειας και της μεγάλης ανισότητας. Γιατί για την Αριστερά αυτές αποτελούν διαχρονικά τις πηγές της εμπορίας ανθρώπων.
Ναι σε περισσότερα κονδύλια για ενημέρωση και υποστήριξη θυμάτων.
Ναι σε πιο αυστηρές ποινές για τους «πελάτες».
Πρωτίστως χρειαζόμαστε, συντονισμό των ευρωπαϊκών πολιτικών κατά της ανισότητας και της φτώχειας. Για να μην είναι ο άνθρωπος εμπόρευμα με ημερομηνία λήξης, συνάδελφοι!»

3.4.2017