«Πεθαίνοντας στο γέλιο»: Το νέο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου στο Ευρωκοινοβούλιο

 Τρεις κωμωδίες μέσα σε μία τραγωδία...

 

Avant premiere μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο κάνει την Τρίτη 28/2 το νέο ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου, . Και δικαιολογημένα, αφού ένα μέρος της ταινίας καταγράφει τη μεγάλη φάρσα που ο Έλληνας ευρωβουλευτής οργάνωσε πέρυσι στις Βρυξέλλες, σε συνεργασία με τους διάσημους Αμερικανούς ακτιβιστές Yes Men.

Πέρα από την αντιπολεμική φάρσα μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, το μεγάλου μήκους (90 λεπτά) ντοκιμαντέρ ακολουθεί τρεις ακόμη παράλληλες ιστορίες με θέμα το χιούμορ ως όπλο για πολιτική δράση. O Martin Sonneborn, κωμικός και ευρωβουλευτής, πρωτοτυπεί για να σώσει την Ελλάδα. Οι Flashmob διακόπτουν εκδηλώσεις με το χαμόγελο στα χείλη. Και κάποιοι πεθαίνουν κυριολεκτικά από το γέλιο. Στην τελευταία συνέντευξη του πριν δολοφονηθεί, ο διευθυντής του Charlie Hebdo προβλέπει ότι μόνο η βία των ισλαμιστών μπορεί να σκοτώσει το χιούμορ. Μια τραγωδία, με μια συγκλονιστική μαρτυρία του δημοσιογράφου που επέζησε της επίθεσης, βρίσκει παρηγοριά ανάμεσα σε τρεις κωμωδίες.

 

H επίσημη πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Μαρτίου, στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση στις Βρυξέλλες περιλαμβάνει συζήτηση μετά τη προβολή με καλεσμένους τον Γερμανό ευρωβουλευτή του Die Partei, Martin Sonneborn, τον Andy Bichlbaum από τους Yes Men και εκπροσώπους της ομάδας πολιτών Flashmob STOP TTIP.