Κώστας ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ
xrisogonos
Κώστας Χρυσόγονος

 Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς  

Ημερομηνία γέννησης 7 Ιουνίου 1961, Σέρρες

Website: http://chrysogonos.blogspot.be/

 1. ΑΡΧΙΚΗ
 2. ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ / ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
 3. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
 4. ΠΟΛΥΜΕΣΑ
 5. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Αντιπρόεδρος

 • DEVE Επιτροπή Ανάπτυξης

Μέλος

 • JURI Επιτροπή Νομικών Θεμάτων
 • D-TR Αντιπροσωπεία στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας

Αναπληρωτής

 • LIBE Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων
 • DCAR Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή CARIFORUM-EΕ
 • D-US Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Γεννήθηκε το 1961. Πτυχίο του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1983 με βαθμό άριστα (9.90/10). Διδάκτορας του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αννοβέρου Γερμανίας το 1987 με βαθμό magna cum laude. Λέκτορας του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1990, επίκουρος καθηγητής το 1993, αναπληρωτής καθηγητής το 1999, καθηγητής το 2003 με γνωστικό αντικείμενο το Συνταγματικό Δίκαιο. Δίδαξε το ίδιο αντικείμενο επί σειρά ετών στην Εθνική Σχολή Δικαστών και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Regensburg και του Αννοβέρου. Διατέλεσε μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων και του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, μέλος διοικητικών συμβουλίων τραπεζών καθώς και Σύμβουλος Σπουδών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε μεγάλο αριθμό επιστημονικών συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει δημοσιεύσει 16 βιβλία, μεταξύ των οποίων τα εγχειρίδια «Συνταγματικό Δίκαιο» και «Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματα», και περισσότερες από 100 μελέτες σε νομικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους στην ελληνική, αγγλική και γερμανική γλώσσα. Ξένες γλώσσες: Αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά. Είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, με εξειδίκευση σε υποθέσεις δημοσίου δικαίου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Συμμετείχε για πρώτη φορά σε εκλογές και πέτυχε να εκλεγεί ευρωβουλευτής με την ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετέχει ως τακτικό μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης (DEVE) όπου έχει εκλεγεί ως Αντιπρόεδρος, τακτικό μέλος της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων (JURI) και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE). Παρακολουθεί ως μέλος την Αντιπροσωπεία στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας και ως αναπληρωματικό μέλος την Αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή CARIFORUM-EΕ και την Αντιπροσωπεία για τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Περισσότερες πληροφορίες για την κοινοβουλευτική του δραστηριότητα μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Kostas Chrysogonos TWEETS

LINKS