Κατσουράνης και Βασιλειάδης στο Ευρωκοινοβούλιο κατά της διαφθοράς στον αθλητισμό

Ο Κώστας Κατσουράνης και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έρχονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, προσκεκλημένοι του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, με σκοπό να ρίξουν φως στην διαφθορά στον χώρο του αθλητισμού.

Τα Panama Papers αποκάλυψαν ένα γιγάντιο παγκόσμιο σύστημα φοροδιαφυγής και διαφθοράς χωρίς προηγούμενο. Ανάμεσα στα ονόματα των φακέλων, υπήρχαν και τρανταχτά παράδειγματα του ποδοσφαίρου, όπως ο Λιονέλ Μέσι. Η έρευνα έριξε φως στην υπόθεση αναδεικνύοντας ότι παίκτες αλλά και μεγάλες ομάδες της Βρετανίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, έβαζαν… χρυσά γκολ στην διαφθορά. Ήρθε η ώρα, όμως, για την σέντρα του αγώνα εναντίον της.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βγάζει κόκκινη κάρτα στις πρακτικές αυτές την Τρίτη 7 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου.

Τα αναβολικά, τα στημένα παιχνίδια, η φοροδιαφυγή. Όλοι οι παράγοντες που αμαυρώνουν τον αθλητισμό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, θα συζητηθούν και θα αναλυθούν στις Βρυξέλλες προκειμένου να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισής τους. Για το θέμα θα μιλήσουν:

Κώστας Κατσουράνης, πρώην ποδοσφαιριστής

Γιώργος Βασιλειάδης, υφυπουργός Αθλητισμού

Στέλιος Φαζάκης, Σύμβουλος στην Γενική Γραμματεία Κατά της Διαφθοράς

George Patterson, Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Χαράλαμπος Τσορμπατζούδης, Καθηγητής ΑΠΘ

Βασίλης Μπαρκούκης, Αν. Καθηγητής ΑΠΘ

Αργυρώ Ελισάβετ Μανώλη, Λέκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Loughborough

Hajo Seppelt, δημοσιογράφος

Pim Verschuuren, υπ.διδάκτωρ

Paulina Tomczyk, EuAthletes

*Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

 7.11.2017