Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, εισηγήτρια σχετικά με την έκθεση με θέμα «Γυναίκες οικιακοί βοηθοί και στον τομέα της φροντίδας στην ΕΕ", διοργανώνει συζήτηση και προβολή της ταινίας "At Home", στις 25 Φεβρουαρίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες (αίθουσα ASP 1G2, συζήτηση 17:00 - 18:00, προβολή ταινίας 18:00 - 20:00)


Η ιστορία της ταινίας έχει στον πυρήνα τη Νάντια, η οποία για πολλά χρόνια έχει εργαστεί ως οικονόμος για μια ανώτερη τάξη Ελλήνων - ζευγάρι με την κόρη τους. Της επέτρεψαν να αισθάνεται σαν μέλος της οικογένειας. Όταν διαγνωστεί με μια σοβαρή ασθένεια και ο άντρας του σπιτιού συναντά οικονομικές δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης, η Nadja χάνει τη δουλειά της. Ωστόσο, η ίδια δεν δείχνει εξωτερικά σημάδια για το πόσο αυτά τα δύο τραυματικά γεγονότα την έχουν επηρεαστεί. Σταδιακά, το set-up αποκαλύπτεται: υπάρχουν σαφείς διακρίσεις μεταξύ άνω και κάτω, εγχώριων και ξένων, ασθενών με και χωρίς ασφάλιση υγείας. Ωστόσο, για την Νάντια, η τάξη δεν είναι ακόμα ζήτημα, κι έτσι δεν αγωνίζεται για τα δικαιώματά της. Διατηρεί τα συναισθήματά της, επιμένοντας όχι για τη δουλειά της, αλλά για τους συναισθηματικούς της δεσμούς.
Ως πρόλογος για την προβολή της ταινίας, θα πραγματοποιηθεί μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, για τα θέματα που προέκυψαν από την ταινία και αντιμετωπίζονται με την έκθεση, της οποίας θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση. Ο κ Θανάσης Καρανικόλας, ο σκηνοθέτης, θα είναι επίσης παρόν για να απευθύνει δυο λόγια για το τι ήταν η έμπνευσή του για τη δημιουργία της ταινίας.
Θα είμαστε πολύ ευτυχείς να σας καλωσορίσουμε σε αυτή την εκδήλωση. Μη διστάσετε να διαβιβάσετε την παρούσα πρόσκληση και σε άλλους ανθρώπους που ίσως ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν αυτή την εκδήλωση.
Ανυπομονούμε να σας έχουμε μαζί μας!

twitter Newsroom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ facebook

Facebook Connection Faild

LINKS